Στη Βουλή κατέφθασε δικογραφία κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και κατά του σημερινού υπουργικού συμβουλίου. Μάλιστα, άλλες δύο εισήχθησαν στη Βουλή, οι οποίες έχουν στον «στόχαστρό» του τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε από βήματος της Βουλής ο αντιπρόεδρος, Τάσος Κουράκης, δίχως ωστόσο να δοθούν από τα αρμόδια στελέχη του Κοινοβουλίου περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τις κατηγορίες που προσάπτονται στον πρωθυπουργό και στα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνήθως, πάντως, δικογραφίες που αφορούν τον εκάστοτε πρωθυπουργό προέρχονται από πολίτες που κατηγορούν την κυβέρνηση για αδικήματα όπως αυτό της εσχάτης προδοσίας, της παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας κλπ.

Από την πλευρά της, η Βουλή αυτή την φορά δεν έδωσε στην δημοσιότητα τα διαβιβαστικά από τον Άρειο Πάγο, όπως είχε συμβεί προσφάτως για υποθέσεις που αφορούσαν τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Να σημειωθεί, βέβαια, ότι η πρακτική να δίδονται τα διαβιβαστικά δεν είναι συνήθης και γίνεται μονάχα σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Αλέξανδρος Διαμάντης-liberal.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ