ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Β. Κικίλιας: «Πάνω από 23,2 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 281.000 νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδυνάμου»

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΚΙΚΙΛΙΑΣ Β
✦ Σύνοψη ⌄
  • Ξεκί­νησε η κατα­βολή του Μετα­φο­ρι­κού Ισο­δυ­νά­μου ύψους 23,2 εκατ. ευρώ για περισ­σό­τε­ρους από 281.000 κατοί­κους νησιών της χώρας.
  • Η πληρωμή αφορά επι­στροφή μέρους του κόστους ακτο­πλοϊ­κών και αερο­πο­ρι­κών ταξι­διών από 1η Ιουλίου έως 31 Δεκεμ­βρίου 2025.
  • Ο Υπουρ­γός Ναυ­τι­λίας, Βασίλης Κικί­λιας, τόνισε τη σημασία της δια­σφά­λι­σης της συν­δε­σι­μό­τη­τας και της συγκρά­τη­σης τιμών στα εισι­τή­ρια.
  • Μέσα στο 2026, έχουν κατα­βλη­θεί περισ­σό­τερα από 60 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των νησιω­τών και των νησιω­τι­κών επι­χει­ρή­σεων.

Ξεκί­νησε η κατα­βολή του Μετα­φο­ρι­κού Ισο­δυ­νά­μου, ύψους 23,2 εκατ. ευρώ, σε περισ­σό­τε­ρους από 281.000 κατοί­κους των νησιών σε όλη τη χώρα.

Η πληρωμή αφορά στην επι­στροφή μέρους του κόστους για ακτο­πλοϊκά και αερο­πο­ρικά ταξίδια που πραγ­μα­το­ποί­η­σαν οι δικαιού­χοι από την 1η Ιουλίου έως και την 31η Δεκεμ­βρίου 2025.

Με τη συγκε­κρι­μένη πληρωμή ολο­κλη­ρώ­νε­ται η εξό­φληση του Μετα­φο­ρι­κού Ισο­δυ­νά­μου για το σύνολο του 2025, στο πλαίσιο της διαρ­κούς προ­σπά­θειας που κατα­βάλ­λουν η πολι­τική ηγεσία του Υπουρ­γείου Ναυ­τι­λίας και η Γενική Γραμ­μα­τεία Αιγαίου και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής για την ουσια­στική στήριξη της νησιω­τι­κής χώρας.

Σημειώ­νε­ται ότι, μέσα στο 2026, έχουν κατα­βλη­θεί συνο­λικά περισ­σό­τερα από 60 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των νησιω­τών, των νησιω­τι­κών επι­χει­ρή­σεων και του κόστους μετα­φο­ράς καυ­σί­μων.

Σε δήλωσή του, ο Υπουρ­γός Ναυ­τι­λίας και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής, Βασίλης Κικί­λιας, ανέφερε:

«Η κατα­βολή του Μετα­φο­ρι­κού Ισο­δυ­νά­μου, η δια­σφά­λιση της συν­δε­σι­μό­τη­τας, η πάση θυσία συγκρά­τηση των τιμών στα εισι­τή­ρια και -φυσικά και πάνω απ’ όλα- η ασφά­λεια, ήταν οι βασικοί, αδια­πραγ­μά­τευ­τοι στόχοι που έθεσα από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθή­κο­ντά μου στο Υπουρ­γείο Ναυ­τι­λίας και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής.

Εν μέσω πολέμου και ενερ­γεια­κής κρίσης, δώσαμε και συνε­χί­ζουμε να δίνουμε μεγάλη μάχη, ώστε να κρα­τή­σουμε στα­θε­ρές τις τιμές των ακτο­πλοϊ­κών εισι­τη­ρίων. Αυξή­σαμε τη χρη­μα­το­δό­τηση των άγονων γραμμών και προ­χω­ρή­σαμε σε τετρα­ε­τείς δια­γω­νι­σμούς, ώστε να έχουμε στα­θε­ρές ακτο­πλοϊ­κές συν­δέ­σεις για τα νησιά μας. Και στο κομμάτι της ασφά­λειας, μέχρι σήμερα, οι έλεγχοι σε πλοία όλων των τύπων έχουν ξεπε­ρά­σει τους 1800.

Το Μετα­φο­ρικό Ισο­δύ­ναμο αφορά την καθη­με­ρι­νό­τητα χιλιά­δων νησιω­τών. Με τη σημε­ρινή πληρωμή ολο­κλη­ρώ­νε­ται η εξό­φληση για το 2025 και περισ­σό­τε­ροι από 281.000 κάτοι­κοι των νησιών μας λαμ­βά­νουν πάνω από 23,2 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ, ως επι­στροφή μέρους του κόστους των μετα­κι­νή­σεών τους.

Τα νησιά μας απο­τε­λούν στρα­τη­γικό και συγκρι­τικό πλε­ο­νέ­κτημα για την πατρίδα μας. Έχουμε χρέος να τα ενι­σχύ­ουμε και να στη­ρί­ζουμε τους κατοί­κους τους με κάθε δυνατό μέσο. Αυτό είναι το πατριω­τικό μας καθήκον και θα συνε­χί­σουμε με στρα­τη­γικό σχε­δια­σμό και συνέ­πεια».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.