Τοπικές Ειδήσεις

Δήλωση Ν. Σαντορινιού για την υποστελέχωση του ΚΥ Ρόδου και το κλειστό Mega εμβολιαστικό κέντρο

Προκαλεί ανησυχία το πρόβλημα υποστελέχωσης στο Κέντρο Υγείας Ρόδου, το οποίο «δυναμιτίζει» την ομαλή διεξαγωγή των εμβολιασμών. Προκαλεί, επίσης, απορία -που αναζητεί απαντήσεις-, για ποιο λόγο έκλεισε το mega εμβολιαστικό κέντρο του νησιού, και γιατί δεν ανοίγει ξανά.

Ενώ οι πολίτες το τελευταίο διάστημα σπεύδουν να εμβολιαστούν είτε με την αναμνηστική δόση είτε για πρώτη φορά, ενώ σε ημερήσια βάση πραγματοποιούνται πάνω από 500 εμβολιασμοί στο Κ.Υ., η έλλειψη γραμματειακής υποστήριξης αναγκάζει τους υγειονομικούς να αναλαμβάνουν τα συγκεκριμένα χρέη, κλείνοντας αναγκαστικά δύο από τις έξι εμβολιαστικές γραμμές. Ήδη συμπολίτες μας, παραπονιούνται για τις καθυστερήσεις που έχουν παρουσιαστεί στο σύστημα για το κλείσιμο ενός ραντεβού.

Από την άλλη, το mega εμβολιαστικό κέντρο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δεν είχε καν εποχική λειτουργία. Άνοιξε στα τέλη Μαΐου, με πανηγυρικά εγκαίνια και κόστος σε υποδομή και εξοπλισμό, και έκλεισε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Αναμένουμε απαντήσεις τόσο από το Υπουργείο Υγείας όσο και από την Γενική Γραμματεία Πολιτική Προστασία. Το κυριότερο, αναμένουμε άμεση στελέχωση με το απαραίτητο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα ο εμβολιασμός των νησιωτών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου