- Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πυλί της νήσου Κω, με 15 πυροσβέστες και 6 οχήματα να συμμετέχουν στην κατάσβεση.
- Για την αεροπυρόσβεση, κινητοποιήθηκαν 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
- Επιπλέον, 7 πυροσβέστες της 11ης ΕΜΟΔΕ μεταβαίνουν από τη Ρόδο με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος.
- Η περιοχή βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 3) και το Ανακριτικό Κλιμάκιο ερευνά τις αιτίες της πυρκαγιάς.
Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική λόγω φωτιάς σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πυλί, στη νήσο Κω.Για το έργο της κατάσβεσης κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα καθώς και Εθελοντές με υδροφόρα οχήματα.
Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.Στην επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Κινητοποιήθηκαν επίσης, 7 πυροσβέστες της 11ης ΕΜΟΔΕ που θα μεταβούν απο Ρόδο, με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος.
Καθόλη τη διάρκεια της εξέλιξης του συμβάντος, το ΕΣΚΕΔΙΚ λαμβάνει συνεχή εικόνα από drone μέσω θερμικής και οπτικής κάμερας.
Η περιοχή σήμερα είναι σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 3).
Για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Δωδεκανήσου.
Φωτογραφία kosnews24,gr
Πηγή: in,gr
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε



.gif)


















