ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η «Δομή Συσσιτίου» του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου συνεχίζει το άνοιγμα στην κοινότητα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΣΙΣΥΤΙΟ ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
✦ Σύ­νο­ψη ⌄
  • Η «Δομή Συσ­σι­τί­ου» του Δη­μο­τι­κού Ορ­γα­νι­σμού Πρό­νοιας Ρόδου υπο­δέ­χε­ται προ­σκό­πους από όλη την Ελ­λά­δα, προ­ω­θώ­ντας τον εθε­λο­ντι­σμό και την κοι­νω­νι­κή προ­σφο­ρά.
  • Η 2η Κοι­νό­τη­τα Ανι­χνευ­τών Πά­τρας συμ­με­τεί­χε ενερ­γά στην πα­ρα­σκευή γευ­μά­των, συμ­βάλ­λο­ντας στην προ­ε­τοι­μα­σία φα­γη­τού για τους ωφε­λού­με­νους.
  • Οι επι­σκέ­πτες ενη­με­ρώ­θη­καν για τη λει­τουρ­γία της Δομής και τα κρι­τή­ρια έντα­ξης των ωφε­λού­με­νων, ενώ έγινε ανταλ­λα­γή εμπει­ριών με αντί­στοι­χες δομές στην Πάτρα.
  • Η πα­ρου­σία των νέων και η διά­θε­σή τους για προ­σφο­ρά ενι­σχύ­ουν την ελ­πί­δα για μια πιο αν­θρώ­πι­νη και αλ­λη­λέγ­γυα κοι­νω­νία.

Η «Δομή Συσ­σι­τί­ου» του Δη­μο­τι­κού Ορ­γα­νι­σμού Πρό­νοιας Ρόδου συ­νε­χί­ζει με συ­νέ­πεια το άνοιγ­μά της στην κοι­νό­τη­τα και με με­γά­λη χαρά υπο­δέ­χε­ται αυτό το κα­λο­καί­ρι προ­σκό­πους από διά­φο­ρες πε­ριο­χές της Ελ­λά­δας, ανα­δει­κνύ­ο­ντας τη ση­μα­σία της κοι­νω­νι­κής προ­σφο­ράς και του εθε­λο­ντι­σμού.

Μετά την επί­σκε­ψη του 16ου Συ­στή­μα­τος Προ­σκό­πων Πεύ­κων Θεσ­σα­λο­νί­κης, η Δομή είχε τη χαρά να φι­λο­ξε­νή­σει την Τρίτη 4 Αυ­γού­στου 2026 τη 2η Κοι­νό­τη­τα Ανι­χνευ­τών Πά­τρας.

Στο πλαί­σιο της κοι­νω­νι­κής τους προ­σφο­ράς, τα μέλη της Κοι­νό­τη­τας συμ­με­τεί­χαν ενερ­γά στην πα­ρα­σκευή και τη με­ρι­δο­ποί­η­ση του γεύ­μα­τος της συ­γκε­κρι­μέ­νης ημέ­ρας, ακο­λου­θώ­ντας τις οδη­γί­ες του μά­γει­ρα και του βοη­θού μά­γει­ρα.  Πα­ράλ­λη­λα, συ­νέ­βα­λαν στην προ­ε­τοι­μα­σία των γευ­μά­των της εβδο­μά­δας, κό­βο­ντας λα­χα­νι­κά και προ­ε­τοι­μά­ζο­ντας γε­μι­στά για τους ωφε­λού­με­νους του προ­γράμ­μα­τος.

Κατά τη διάρ­κεια της επί­σκε­ψής τους, ενη­με­ρώ­θη­καν από την Ανα­πλη­ρώ­τρια Προϊ­στα­μέ­νη της Κοι­νω­νι­κής Υπη­ρε­σί­ας και την Κοι­νω­νι­κή Λει­τουρ­γό – Συ­ντο­νί­στρια της Δομής Συσ­σι­τί­ου για τη λει­τουρ­γία του προ­γράμ­μα­τος, τους ωφε­λού­με­νους που εξυ­πη­ρε­τού­νται, καθώς και τα κρι­τή­ρια που απαι­τού­νται για την έντα­ξη και την εξυ­πη­ρέ­τη­σή τους.

Ακο­λού­θη­σε ξε­νά­γη­ση στους χώ­ρους της Δομής, ενώ πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε μια ιδιαί­τε­ρα εν­δια­φέ­ρου­σα συ­ζή­τη­ση σχε­τι­κά με τον τρόπο λει­τουρ­γί­ας των αντί­στοι­χων δομών συσ­σι­τί­ου στην πε­ριο­χή της Πά­τρας. Η ανταλ­λα­γή εμπει­ριών και καλών πρα­κτι­κών απο­τέ­λε­σε μια ση­μα­ντι­κή και ου­σια­στι­κή πτυχή της συ­νά­ντη­σης.

Η πα­ρου­σία των νέων αν­θρώ­πων στη Δομή Συσ­σι­τί­ου, η έμπρα­κτη διά­θε­σή τους για προ­σφο­ρά και η ευαι­σθη­σία τους απέ­να­ντι στις ανά­γκες της κοι­νω­νί­ας, μας γε­μί­ζουν όλους αι­σιο­δο­ξία και ελ­πί­δα.

Ο εθε­λο­ντι­σμός, η αλ­λη­λεγ­γύη και η ενερ­γή συμ­με­το­χή των νέων απο­τε­λούν πο­λύ­τι­μη πα­ρα­κα­τα­θή­κη για το μέλ­λον και απο­δει­κνύ­ουν πως, μέσα από μι­κρές πρά­ξεις προ­σφο­ράς, μπο­ρού­με όλοι να συμ­βά­λου­με στη δη­μιουρ­γία μιας κοι­νω­νί­ας με πε­ρισ­σό­τε­ρη αν­θρω­πιά, αλ­λη­λεγ­γύη και σε­βα­σμό.

Η Αντι­δή­μαρ­χος – Πρό­ε­δρος του Ορ­γα­νι­σμού Σαβ­βί­να Πα­πα­γε­ωρ­γί­ου, το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο του ΔΟΠ, η Διεύ­θυν­ση και οι ερ­γα­ζό­με­νοι της Δομής Συσ­σι­τί­ου ευ­χα­ρι­στούν θερμά τη 2η Κοι­νό­τη­τα Ανι­χνευ­τών Πά­τρας για την πα­ρου­σία και την ου­σια­στι­κή προ­σφο­ρά τους και εύ­χο­νται στα μέλη της κοι­νό­τη­τας καλή συ­νέ­χεια στις δρά­σεις τους.

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.