ΔΗΜΟ-ΚΡΙΣΕΙΣ

Η Περιφέρεια κάνει επιτέλους αυτό που όφειλε να έχει γίνει δεκαετίες πριν

Δημόκριτος γράφει ο 1 λεπτό ανάγνωση
εικόνα_Viber_2026-08-11_11-36-17-815
✦ Σύ­νο­ψη ⌄
  • Ο άξο­νας Φα­νε­ρω­μέ­νη που οδη­γεί στο αε­ρο­δρό­μιο «Δια­γό­ρας» είναι κρί­σι­μος για την ει­κό­να της Ρόδου και την κα­θη­με­ρι­νό­τη­τα των κα­τοί­κων.
  • Η πα­ρέμ­βα­ση 6,5 εκα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ πε­ρι­λαμ­βά­νει υπο­γειο­ποί­η­ση κα­λω­δί­ων και ανα­βάθ­μι­ση δι­κτύ­ων, εξα­σφα­λί­ζο­ντας μα­κρο­χρό­νια αντο­χή του έργου.
  • Ο σχε­δια­σμός πε­ρι­λαμ­βά­νει 8 κυ­κλι­κούς κόμ­βους που βελ­τιώ­νουν την κυ­κλο­φο­ρία και μειώ­νουν τα ατυ­χή­μα­τα, με ήδη 2 κόμ­βους σε λει­τουρ­γία.
  • Οι ερ­γα­σί­ες πραγ­μα­το­ποιού­νται κατά τη διάρ­κεια της του­ρι­στι­κής σεζόν, απο­δει­κνύ­ο­ντας την ορ­γά­νω­ση και την πα­ρα­κο­λού­θη­ση του έργου.

Ο άξο­νας Φα­νε­ρω­μέ­νη με κα­τά­λη­ξη το αε­ρο­δρό­μιο «Δια­γό­ρας» δεν είναι ένας ακόμη δρό­μος, είναι η πρώτη ει­κό­να που αντι­κρί­ζουν εκα­τομ­μύ­ρια επι­σκέ­πτες και η κα­θη­με­ρι­νό­τη­τα δε­κά­δων χι­λιά­δων κα­τοί­κων της δυ­τι­κής Ρόδου. Η Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου και ο Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος επέ­λε­ξαν τον δύ­σκο­λο δρόμο: όχι ένα πρό­χει­ρο στρώ­σι­μο ασφάλ­του για τις φω­το­γρα­φί­ες, αλλά μια πα­ρέμ­βα­ση 6,5 εκα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ που ξε­κι­νά από τα σω­θι­κά του δρό­μου. Υπο­γειο­ποί­η­ση κα­λω­δί­ων, οπτι­κές ίνες, νέα δί­κτυα ύδρευ­σης και απο­χέ­τευ­σης, αγω­γοί ομ­βρί­ων και μεί­ω­ση των φρε­α­τί­ων από 300 σε 150. Αυτά δεν φαί­νο­νται στο μάτι του πε­ρα­στι­κού, αλλά εκεί κρί­νε­ται αν ένα έργο θα αντέ­ξει 30 χρό­νια ή 3 χει­μώ­νες.

Οι 8 κυ­κλι­κοί κόμ­βοι, με τους 2 πρώ­τους ήδη πα­ρα­δο­μέ­νους και να απο­δί­δουν, κα­ταρ­γούν φα­νά­ρια και επι­κίν­δυ­νες δια­σταυ­ρώ­σεις που επί χρό­νια στοί­χι­ζαν σε χρόνο και σε ατυ­χή­μα­τα. Και το κρι­σι­μό­τε­ρο: οι ερ­γα­σί­ες τρέ­χουν εν μέσω σεζόν με τον δρόμο να απο­δί­δε­ται στα­δια­κά στην κυ­κλο­φο­ρία, από­δει­ξη ότι υπάρ­χει σχέ­διο και πα­ρα­κο­λού­θη­ση και όχι ερ­γο­τά­ξιο αφη­μέ­νο στην τύχη του.

Όταν η δου­λειά ξε­κι­νά από αυτά που δεν φαί­νο­νται, τότε το απο­τέ­λε­σμα φαί­νε­ται για δε­κα­ε­τί­ες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.