«Η σημερινή Ε.Ε. απέχει πολύ από το όραμα των ιδρυτών της» ανέφερε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη έως την Παρασκευή στην Γερμανία.

Ο κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε χθες το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Μόναχο ενώ μιλώντας στο Τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστήμιο του Μονάχου, τόνισε πως «θέλουμε την Ευρώπη που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μία Ευρώπη αρχών, αξιών και αλληλεγγύης και όχι μία ένωση οικονομικών συμφερόντων όπως έχει καταλήξει να είναι σήμερα».

Απαντώντας σε ερώτηση φοιτητή για το πώς βλέπει την Ευρώπη, ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε ότι «δυστυχώς σήμερα έχει καταλήξει να είναι μία ένωση οικονομικών συμφερόντων και απέχει πολύ από το όραμα των ιδρυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Σήμερα ο κ. Ιερώνυμος πρόκειται να επισκεφθεί το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου και θρησκευτικά μνημεία (Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αναστάσεως, Προτεσταντική Εκκλησία της Συμφιλίωσης, Καθολική Εκκλησία, Εβραϊκό μνημείο).

Αύριο θα επισκεφθεί την Ευαγγελική Ακαδημία του Βερολίνου, όπου θα οργανωθεί συζήτηση για την κρίση των προσφύγων στην Ευρώπη ενώ την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον ομοσπονδιακό υφυπουργό Παιδείας και Έρευνας Thomas Rachel και τον Υπουργό Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ