Ο «παραγγελιοδότης»… 284 φρικιαστικών βιασμών βρεφών και ανήλικων παιδιών σε ζωντανή μετάδοση, συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη από Άγγλους αστυνομικούς, στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, επιχειρώντας να ταξιδέψει στο εξωτερικό και αντιμετωπίζει κατηγορία ισόβιας κάθειρξης.

Ο 60χρονος Βρετανός είχε κατηγορηθεί στα τέλη Οκτωβρίου από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για όλες αυτές τις αηδιαστικές παραγγελίες θέασης live βιασμών παιδιών, κυρίως βρεφών λίγων μηνών έως παιδάκια 7 ετών, τα οποία θεωρούσε «ηλικιωμένα».

Ο αλλοδαπός ξενοδόχος του Λονδίνου, που βρισκόταν στη χώρα μας ως διευθύνων σύμβουλος μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας εισαγωγών-εξαγωγών, πλήρωνε αδρά για να ικανοποιεί τα διεστραμμένα του γούστα. Έδινε, ανάλογα με την ηλικία του θύματος και τις στάσεις που επιθυμούσε να δει ζωντανά, χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 1.500 έως 10.000 ευρώ. Είχε κανονίσει με διεστραμμένο προαγωγό, να ταξιδέψει στις Φιλιππίνες, προκειμένου να «πρωταγωνιστήσει» ο ίδιος στους βιασμούς παιδιών όσο το δυνατόν μικρότερης ηλικίας!

Οι φρικτές παραγγελίες γίνονταν σαν παραγγελία σε… βιντεοκλαμπ διεστραμμένων, απευθείας σε έναν 26χρονο Φιλιππινέζο, ο οποίος υλοποιούσε άμεσα τα «γούστα» του πελάτη, και βίαζε παιδιά την ώρα που 60χρονος έβλεπε ζωντανά τις αποτρόπαιες σκηνές μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του.

Η έρευνα των αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε ξεκινήσει μετά από πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες κάτοχος θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνομιλούσε με άλλους χρήστες του διαδικτύου, σχετικά με την καταβολή ποσού, με αντάλλαγμα είτε τη ζωντανή μετάδοση (live streaming) παιδιών που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις είτε τη δυνατότητα συνάντησης του ιδίου με παιδιά, με σκοπό την επίτευξη ασελγούς πράξης σε βάρος αυτών.

Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προέκυψε η εμπλοκή του 60χρονου αλλοδαπού στην υπόθεση. Τον Σεπτέμβριο κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πήγε στη εταιρεία που προέκυπτε πως εργάζεται ο 60χρονος, όπου διαπιστώθηκε πως είχε φύγει και είχε επιστρέψει στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, όπου διατηρεί ξενοδοχείο. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής χώρας, προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον κατηγορούμενο, κάτι που έκαναν την περασμένη Τετάρτη, ενώ κλιμάκιο βρετανών αξιωματικών ήρθε στην Ελλάδα και πήγε στην εταιρεία που εργαζόταν αναζητώντας πληροφορίες για το παρελθόν του.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε επίσης ότι το χρονικό διάστημα από 23/12/2011 έως και 30/3/2015 ο 60χρονος πραγματοποίησε 284 συναλλαγές στις Φιλιππίνες, που αφορούσαν, είτε τη ζωντανή μετάδοση (live streaming) παιδιών που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις είτε τη δυνατότητα του ίδιου να βιάσει παιδιά. Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας είχε υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ