Ειδήσεις

Θα ανακοινώσει σύντομα τις οριστικές αποφάσεις του ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος για τις εκλογές

«Τις αποφάσεις για την συμμετοχή μου ή μη στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης θα τις παρουσιάσω στην συνεδρίαση της παρατάξεώς μας και στον απολογισμό της Περιφέρειας».
Αυτό δήλωσε χθες, ομιλώντας στους δημοσιογράφους, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Χατζηδιάκος με αφορμή και τις νεότερες πληροφορίες που τον θέλουν να μην είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
«Μέσα στο τριήμερο από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου θα συνέλθει η παράταξή μας. Εκεί θα διαμορφωθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν στον κάθε περιφερειακό σύμβουλο να ανακοινώσει τις αποφάσεις και τους στόχους του. Οι πολίτες έχουν άλλα προβλήματα τα οποία δεν έχουν σχέση με αυτά τα θέματα. Μακάρι οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μην διεξάγονταν τον Μάιο. Το λέω αυτό γιατί μένουν ακόμη να γίνουν πολλά και είναι σε εξέλιξη οι προσπάθειες για την ένταξη έργων σε ευρωπαϊκά προγράμματα», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
«Ο νόμος του Καλλικράτη είναι σε ισχύ. Σύμφωνα με αυτόν θα πρέπει να πορευτούν όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την Περιφέρεια. Την όποια σκέψη μου θα την παρουσιάσω πρώτα στους συναδέλφους μου και μετά θα προβώ σε ανακοινώσεις», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου αναφέρθηκε και στον απολογισμό της Περιφέρειας, που θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου.
«Έχοντας την ευθύνη για συγκεκριμένους τομείς στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, αναφέρθηκα σε δράσεις που υλοποιήθηκαν το έτος 2013 και έδωσα στοιχεία για τα έργα τα οποία δρομολογήθηκαν. Δεν είχαμε προβλήματα χρηματοδότησης. Στον απολογισμό είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε και ποια έργα δεν προχώρησαν. Το σχέδιο του απολογισμού θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας. Επιδιώκουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε βάλει. Δεν μπορούμε όμως να αναπληρώσουμε το κενό που δημιουργεί η υποστελέχωση. Σήμερα υπέγραψα αποφάσεις για τη συνταξιοδότηση πέντε υπαλλήλων», δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος.
«Σε γενικές γραμμές έκλεισε με θετικό πρόσημο το έτος 2013 για την Περιφέρεια. Εξαίρεση αποτελούν η καταστροφική φωτιά που έκαψε χιλιάδες στρέμματα το καλοκαίρι στο νησί μας και οι φονικές πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου. Μετά τις προσπάθειες που έγιναν εξασφαλίστηκαν τα χρήματα για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων. Θεωρώ πως είναι θετικό το γεγονός ότι τα αντανακλαστικά της Περιφέρειας λειτούργησαν», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.
Σε ερώτηση σχετικά με τις καταγγελίες που δείχνουν πως ανθεί το φαινόμενο της παράνομης βόσκησης στις εκτάσεις που έχουν καεί από τις πυρκαγιές, ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε, πως το θέμα αυτό απασχολεί έντονα την περιφερειακή αρχή.
«Έχουμε καταγγελίες για βόσκηση ζώων στις καμένες περιοχές. Το θέμα αυτό δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμη. Τελευταία δόθηκε από το κράτος η δυνατότητα σε Δήμους να συγκροτούν κτηνοτροφικές μονάδες για την συγκέντρωση των αδέσποτων ζώων. Στην περιοχή μας δεν λειτούργησε αυτή η δομή. Στη διάθεση του Δήμου Ρόδου έχουμε θέσει χώρο στις εγκαταστάσεις των σφαγείων για την φύλαξη και την σφαγή των ζώων. Έγινε μια προσπάθεια στην αρχή και μετά όλα ατόνισαν. Δεν γνωρίζω για ποιους λόγους έγινε αυτό», δήλωσε ο αντιιπεριφερειάρχης και ανακοίνωσε πως θα γίνει μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα δενδροφύτευση σε περιοχές του νησιού μας που έχουν καεί.
«Θα κάνουμε δενδροφύτευση. Υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη για το θέμα αυτό από το Δασαρχείο», δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως βούληση της περιφερειακής αρχής είναι να γίνει η δενδροφύτευση στο τέλος Ιανουαρίου. Οι ειδικοί εκτιμούν όμως πως η δενδροφύτευση είναι καλύτερο να γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου.
«Ζητάμε να γίνει νωρίς η δενδροφύτευση. Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν καλύτερα τα φυτά. Στο φυτώριο υπάρχουν πάρα πολλά δενδρύλλια που μπορούν να δοθούν και σε συλλόγους και φορείς του νησιού για να τα φυτεύσουν σε περιοχές του νησιού μας που έχουν καεί», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως δενδρύλλια εστάλησαν από το Φυτώριο της Περιφέρειας τόσο στο Δήμο Καρπάθου όσο και στην κοινότητα Αγαθονησίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου