Αθλητικά

Παραίτηση Τσίμπου από την Τ.Ε. ποδηλασίας με αιχμές!

Την παραίτηση του από το διοικητικό συμβούλιο της Τοπικής Επιτροπής Ποδηλασίας Δωδεκανήσου ανακοίνωσε το μέλος της, Κωνσταντίνος Τσίμπος, μέσω μιας επιστολής που δημοσιοποίησε, στην οποία αφήνει πολλές αιχμές για τον πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη που την αποτελούν. Αναλυτικά:

«Κύριε πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι,

Με την επιστολή μου αυτή, θέλω να επισημοποιήσω την παραίτησή μου, που προφορικά κατέθεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τ.Ε. Ποδηλασίας Δωδ/σου, την Τετάρτη 07/10/2015.

Οι λόγοι της παραίτησής μου, έχουν να κάνουν κυρίως με τον τρόπο λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου, τον τρόπο σκέψης του, αλλά και τον τρόπο που παίρνονται οι αποφάσεις σε μια σειρά από σοβαρά θέματα που αφορούν το άθλημα και την Δωδεκανησιακή ποδηλασία, αλλά και τους αθλητές.  Αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ, για να βοηθήσω το άθλημα και μέσο της τοπικής επιτροπής, όντως μέλος του Δ.Σ. του Α.Ο. Άθλος Παραδεισίου. Στη μικρή αυτή διαδρομή, ανταποκρίθηκα και έδωσα ότι καλύτερο μπορούσα, σε ότι το Δ.Σ. μου ανέθεσε.

Δυστυχώς μέχρι τώρα, οι προσδοκίες μου για μια Τ.Ε.  που να αφουγκράζεται τις αγωνίες και τις ανάγκες των ομάδων και των αθλητών, αλλά και της κοινωνίας της τοπικής ποδηλασίας, ταυτόχρονα δεν επαληθεύτηκαν. Και αυτό γιατί το Δ.Σ., διοικείται από έναν πρόεδρο και ορισμένα μέλη δοτά σε αυτόν, που κάτω από την ασπίδα της διορισμένης από την Ε.Ο.Π. θέση και θητεία του,  θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του, αφού βασίζεται σε αυτήν και μόνο αυτήν δυνατότητα που του δίνει ο μη δημοκρατικός διορισμός του, που σε τίποτα δεν ανταποκρίνεται στις σημερινή πραγματικότητα και τις πραγματικές ανάγκες της ποδηλασίας. Υπήρξαν φορές που μια απόφαση λειτουργούσε για καλό κάποιου, εις βάρος ενός άλλου ταυτόχρονα, αφού οι αποφάσεις ήταν ιδιοτελείς και μη συζητήσιμες μεταξύ των μελών του Δ.Σ.

Επίσης, εντελώς απρόσμενα, διαπίστωσα ότι μέσα στο Δ.Σ., εντέχνως ο πρόεδρος και κάποιοι  πρώην πια συνάδελφοι άρχισαν να ποινικοποιούν την «άλλη άποψη». Αφορμή γι’ αυτό η οποιαδήποτε αντίρρηση στις αποφάσεις και τα θέλω του προέδρου ή κάποιον εκ του στενού περιβάλλοντος, σε πρόσωπα, σωματεία ή αθλητές της Τ.Ε..Επειδή ποτέ δεν ήμουν  ρηχός σε ιδέες και αντιλήψεις και ειδικά σε ότι αφορά τον αθλητισμό, θεωρώ ότι η συνέχεια της παρουσίας μου σε ένα Δ.Σ. <<μαριονέτα>> στις αποφάσεις οποιουδήποτε διορισμένου προέδρου, αντίκειται στις ιδέες και τα πιστεύω μου.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, δεν γίνεται σε ένα Δ.Σ. να καλούνται τα μέλη να συνηγορήσουν και να υπογράφουν, όλες τις αποφάσεις που παρουσιάζονται προ τετελεσμένου στα πρακτικά του προέδρου, τη στιγμή που είμαστε όλοι προσωπικότητες και μέλη μιας κοινωνίας και κάποιον σωματείων.

Δε γίνεται ,χωρίς συζήτηση, και χωρίς απλή ψηφοφορία, να δεχόμαστε απαλλαγή μελών από το Δ.Σ. και διορισμό νέων, αρεστών και «φίλων» του προέδρου, μη μελών σωματείων.

 

Δε γίνεται να δεχόμαστε την «φιλική» συμπεριφορά υπέρ σωματείων και αθλητών και τον αποκλεισμό και «θάψιμο» άλλων, καθώς και παραγόντων, απλά και μόνο γιατί δεν είναι αρεστοί στον πρόεδρο.

Δε γίνεται σαν Τοπική Επιτροπή, να μην έχουμε παρουσία στους αγώνες που διοργανώνουν τα σωματεία της επιτροπής, παρά μόνο να αναλωνόμαστε στην διενέργεια των τοπικών πρωταθλημάτων, και χωρίς όμως πριν να συνεδριάζουμε, να συναποφασίζουμε για αυτά, παρά μόνο απλά να ενημερωνόμαστε και μάλιστα πολλές φορές, κατόπιν εορτής, στις μοναδικές αποφάσεις του προέδρου. Γενικά, αγαπητοί συνάδελφοι, θεωρώ ότι οι σχέσεις αφεντικού και υπαλλήλου, δεν χαρακτηρίζουν αυτού του είδους αθλητικές επιτροπές, κι ούτε πιστεύω ότι όταν η Ε.Ο.Π., έφτιαχνε το μοντέλο των τοπικών επιτροπών, είχε στο μυαλό της ένα τέτοιου είδους <<μοντέλο>> λειτουργίας.

Μέσα στην ενασχόληση μου με τα τεκταινόμενα της Τ.Ε., διαπίστωσα ότι κάποιοι θίγονται στο πλαίσιο της αναπόφευκτης εξέλιξης, κάποιοι ωφελούνται, αλλά ταυτόχρονα από όλα αυτά δεν ωφελείται και η κοινωνία της ποδηλασίας που δεν μπορείς να την παραβλέψεις.

Η δική μου άποψη συνάδελφοι , είναι ότι με αυτή την  ανάλγητη πολιτική και συμπεριφορά του προέδρου της Τ.Ε., με την κατάργηση της πολυγνωμίας και του δικαιώματος λόγου , που επιθυμεί να περάσει, σιγά-σιγά  εξαφανίζουν υγιείς ανθρώπους και ομάδες και αθλητές από το άθλημα.

Αλήθεια, πόσοι γονείς αντέδρασαν, πόσοι παράγοντες αγανάκτησαν, όταν το καλοκαίρι τελευταία στιγμή, αναβάλατε με συνοπτικές διαδικασίες, το τοπικό πρωτάθλημα, των μικρών κατηγοριών!  Το χειρότερο όμως από όλα αυτά, κ. πρόεδρε, ήταν ότι το πρωί της 10.48 π.μ. , ενημερώσατε τα σωματεία, ενώ εμάς σαν μέλη της Τ.Ε., συγκαλέσατε την ενημέρωση των «προβάτων» το βράδυ της 20.00μ.μ, της ίδιας μέρας, αντί τουλάχιστον, έστω για τυπικούς και λόγους αρχής, να πράξετε το αντίθετο! Σε ερώτηση μου, για ποιο λόγο γίνεται και ενημερωνόμαστε τελευταία στιγμή, η απάντηση σας ήταν ‘‘ότι ο προπονητής του σωματείου μου το ήξερε νωρίτερα’’. Τελικά, πάλι καλά που μας κάνατε  τυπικά τη χάρη και το  κάνατε και αυτό!

Όμως το θέμα δεν είναι αθλητικό, είναι προσωπικό. Σαν πρόεδρος και με την εξουσία που σας εδόθη, μεταφέρατε προσωπικά απωθημένα και κόντρες με παράγοντες και σωματεία, μέσα στην τοπική επιτροπή, καταστρέφοντας και μετατρέποντας την τοπική επιτροπή σε ένα χώρο εσωστρέφειας και πεδίου εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων και διαφορών. Γιατί άραγε, κε πρόεδρε, παρόλο που επανειλημμένος προσκληθήκατε σε αγώνες σωματείων της επιτροπής σας, ουδέποτε τα τιμήσατε σε αυτά τα τέσσερα χρόνια?? Ένας πρόεδρος που ενδιαφέρετε για το άθλημα, σκύβει πάνω από τα σωματεία κι όχι κρύβεται!! Πάντως το σίγουρο είναι ότι εδώ θα είμαστε κε πρόεδρε, θα ανταμώνουμε και θα τα λέμε όπως και σίγουρο είναι ότι το μόνο που δε θα ανταμώσει ποτέ θα είναι οι ιδέες μας γιατί είναι τελείως απέναντι και αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος της παραίτησής μου.

Ευχαριστώ που με εμπιστευτήκατε αυτά τα χρόνια , τους συναδέλφους που συνεργάστηκα και το μόνο που δεσμεύομαι, είναι να συνεχίσω να προσφέρω στο άθλημα από όποια θέση κι αν βρίσκομαι».

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου