Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μεταξύ άλλων επιτέθηκε σε Ελλάδα και Κύπρο αποκαλώντας μας «πειρατές της Μεσογείου», έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Οι μόνοι που δεν είναι είναι πειρατές σε βάθος αιώνων είναι οι Έλληνες. Η Ελλάδα στηρίζεται πάντα στο διεθνές δίκαιο και οι πειρατές κρίνονται από τα συμβούλια ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όταν κατέχουν περιοχές που εισβάλουν παράνομα» είπε ο υπουργός Άμυνας σε δηλώσεις του μετά το ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού.

«Η Ελλάδα σέβεται το διεθνές δίκαιο και προστατεύτει την εθνική της κυριαρχία. Ζητά τη συνύπαρξη όλων κάτω από κανόνες. Δεν προκαλεί κανέναν αλλά και δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό στα δικαιώματα που τις δίνουν το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες» συνέχισε σε υψηλούς τόνους.

«Θα πρέπει κάποιο να μην ξεχνούν ότι τα σύνορα της Ελλάδας, θαλάσσια, εναέρια, χερσαία, είναι και σύνορα ΕΕ και όταν παραβιάζονται τα σύνορα, παραβιάζονται και αυτά της ΕΕ» συμπλήρωσε και υποστήριξε ότι το σύνολο του ΝΑΤΟ είναι «σε θέση να γνωρίζει με αναφορές των κυβερνητών των πλοίων ποιοι είναι αυτοί που παραβιάζουν μέσα στη συμμαχία τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο».

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ