Τοπικές Ειδήσεις

«Έγινε ένα σημαντικό βήμα για την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών των ΑμεΑ στη Ρόδο»

Την ικανοποίησή του για την εγκατάσταση ειδικού μηχανήματος για την οδοντιατρική περίθαλψη των ΑμεΑ στο Νοσοκομείο Ρόδου εξέφρασε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης. «Έγινε ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Χρειάστηκε αγώνας, επιμονή και υπομονή, σχεδιασμός, στρατηγική και δουλειά, για να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Με την ανάδειξη του θέματος στο Κοινοβούλιο, με συντονισμένες προσπάθειες και σε συνεργασία με τους φορείς και με ανταπόκριση από το Υπουργείο Υγείας, έγινε εφικτή η επίλυση ενός προβλήματος που ταλάνιζε μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας. Ήταν μια δύσκολη μάχη, απέναντι σε ακραίες αντιλήψεις, πολωτικές αντιπαραθέσεις και αδιαφορία για την επίλυση του προβλήματος. Είναι μια ενέργεια που εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής της Κυβέρνησης για ποιοτικό και αποτελεσματικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας, για την άρση των ανισοτήτων στην πρόσβαση, ειδικά για τη νησιωτική χώρα. Και ειδικά για τα ΑμεΑ. Γιατί το μέτρο μιας πραγματικά σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής δεν κρίνεται μόνο από το πόσο αυτή ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του μέσου όρου του πληθυσμού. Αντίθετα, η κοινωνική ευαισθησία που οφείλουμε να επιδεικνύουμε προς τις περισσότερο ευάλωτες ομάδες και τα προβλήματά τους είναι αποτελεί πρόκριμα για την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας συνολικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση απαντάμε στο χρονίζον πρόβλημα των οικογενειών των ΑμεΑ, που αναγκάζονταν σε πολλές περιπτώσεις να μεταβούν στην Αθήνα για οδοντιατρικές θεραπείες. Ήταν μια διαδικασία επίμοχθη και δαπανηρή. Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μας λοιπόν, τώρα που το ζήτημα αυτό διευθετήθηκε».

Το επόμενο βήμα είναι η λειτουργία και η χρήση της ειδικής οδοντιατρικής καρέκλας. Η ομάδα των ειδικών οδοντιάτρων είναι σχεδόν έτοιμη και απομένει ο καθορισμός της ημερομηνίας που θα έρθει στη Ρόδο. «Στο διάστημα αυτό πρέπει να γίνει μία καταγραφή των παιδιών που χρειάζονται οδοντιατρική φροντίδα. Θα πρέπει να ακολουθήσει η στελέχωση της υπηρεσίας με προσωπικό από το Νοσοκομείο της Ρόδου. Είναι το δεύτερο στάδιο αυτής της διαδικασίας, που στόχο έχει την αυτονόμηση από τα κεντρικά νοσοκομεία» , κατέληξε ο Δημήτρης Γάκης.

***

Το Γραφείο ΤΥΠΟΥ

-.-

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου