Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Σχολείο VIP Protection Advanced Level,  της εταιρίας “KRYPTIA”.  To πρόγραμμα που είναι πιστοποιημένο από την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ INTERNATIONAL STREETFIGHTING UNION (I.S.U.) πραγματοποιήθηκε στις 5-7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 στη Ρόδο.

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο όσοι πέρασαν επιτυχώς το βασικό στάδιο εκπαίδευσης σε κάποιο από τα προηγούμενα σχολεία που διεξήχθησαν.

Την πρώτη ημέρα του σχολείου στις εγκαταστάσεις του DAS INTERNATIONAL & SOUTH AEGEAN έγινε ανάλυση τρομοκρατικών χτυπημάτων, απαγωγών, ενέδρων και άλλων δύσκολων καταστάσεων, τις οποίες έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν Συνοδοί Ασφαλείας σε όλο τον κόσμο. Εν συνεχεία υπήρχε εκπαίδευση πάνω σε θέματα όπως λαβές αφοπλισμού, ακινητοποίησης, ξηρά προπόνηση σε τεχνικές αποφυγής πυρών, ασφαλή μετακίνηση επισήμου σε ενέδρα κ.α.

Την δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκαν σενάρια που έχουν συμβεί στην πραγματικότητα τόσο σε Ελλάδα όσο και σε εξωτερικό, με την χρήση όπλων airsoft. Οι εκπαιδευόμενοι εξομοιώθηκαν με ρεαλισμό στο τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και πόσο δύσκολες καταστάσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν. Μερικά από τα σενάρια ήταν:  ενέδρα, καταιγισμό πυροβολισμών, ψυχοπαθή άτομα, απαγωγή, ενέδρα επισήμου σε κέντρο διασκέδασης κ.α.

Την τρίτη ημέρα υπήρξε εκπαίδευση πάνω στις αιμορραγίες και πρώτες βοήθειες υπό στρες, στόχευση  κάτω από πίεση, ενστικτώδης οδήγηση, νομική κάλυψη πάνω σε θέματα όπλων και χρήση αυτών και τελικές εξετάσεις. Οι επιτυχόντες έλαβαν διπλώματα αναγνωρισμένα από την εταιρία ενώ όσοι επιθυμούσαν έλαβαν και κρατική πιστοποίηση για την αναγνώριση των ικανοτήτων τους.

Η εκπαίδευση βασίζεται πάνω στην δημιουργία στρες και αδρεναλίνης στους εκπαιδευόμενους ώστε να νιώσουν τις πραγματικές συνθήκες σε ακραίες καταστάσεις και ταυτόχρονα να μπορούν να ανταπεξέλθουν παρ’ όλες τις δυσκολίες.

Η Kryptia Section Training ευχαριστεί θερμά το RodosCars (ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία ενοικιάσεων πολυτελών αυτοκινήτων στην Ρόδο και σε όλη την Ελλάδα) για τη χρησιμοποίηση των αυτοκινήτων τους για την πραγματοποίηση των σεναρίων και το περιοδικό Security Manager ως πολύτιμο φορέα επικοινωνίας.

Η “KRYPTIA SECTION TRAINING” ως φορέας Εκπαίδευσης σε θέματα Ασφάλειας και Αυτοπροστασίας, εξελίσσει συνεχώς την εκπαίδευσή της ώστε να είναι όσο πιο άρτια και επαγγελματική η εκπαίδευση των σπουδαστών της. Ετοιμάζονται και άλλα Πρωτοποριακά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, τα οποία θα πραγματοποιήσει τόσο στη Ρόδο όσο και στην Αθήνα, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ