Ρεπορτάζ

Έπαυσε λόγω παραγραφής η δίωξη εις βάρος 4 ημεδαπών για απάτη με την σύνταξη συγγενούς τους

Να παύσει οριστικά, λόγω παραγραφής, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε 4 ημεδαπούς, για την τέλεση της αξιόποινης πράξης της απάτης από κοινού, από υπαιτίους που διαπράττουν απάτες κατ’ επάγγελμα και της οποίας το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση, που φέρεται ότι τελέστηκε στη Ρόδο, κατά το χρονικό διάστημα από 1.8.2008 έως 30.7.2012, αποφάσισε με βούλευμα, που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Με το ίδιο βούλευμα έπαυσε η ισχύς διάταξης της Ανακρίτριας Ρόδου, δυνάμει της οποίας επιβλήθηκε στην πρώτη κατηγορούμενη ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Η πρώτη κατηγορούμενη φέρεται να εισέπραξε συντάξεις συνολικού ύψους 51.102,27 ευρώ από τον λογαριασμό του αποβιώσαντος αδελφού της, αποκρύπτοντας αθέμιτα το γεγονός του θανάτου του από το Ασφαλιστικό Ταμείο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή το Γενικό Λογιστήριο ώστε να διακοπεί η παροχή.
Απολογούμενη επεσήμανε ότι δικαιούχος της σύνταξης ήταν ο πατέρας της, ακολούθως η μητέρα της και όταν και η τελευταία απεβίωσε, ο αδελφός της (έτεροι κατηγορούμενοι), οι μοναδικοί εν ζωή πλησιέστεροι συγγενείς του.
Όπως είπε, μετά τον θάνατο του τελευταίου, πίστευε ακράδαντα ότι το δικαίωμα για την είσπραξη της σύνταξης περιήλθε στην ίδια. Τόνισε ότι είχε δηλώσει τον θάνατο στο ληξιαρχείο και πίστευε ότι με τον τρόπο αυτό είχε εκπληρώσει την υποχρέωσή της.
Επεσήμανε ακόμη ότι όταν πληροφορήθηκε ότι κακώς εισέπραττε την σύνταξη αμέσως αναγνώρισε την οφειλή της στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, την οποία και προτίθεται να ρυθμίσει. Σημειώνεται ότι από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε η τέλεση της διερευνώμενης πράξης από τους λοιπούς κατηγορουμένους, αδελφούς της. Την υπόθεση χειρίστηκε η δικηγόρος κ. Μύριαμ Τομαρά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου