Ειδήσεις

Ο Δήμαρχος Ρόδου υπέγραψε τη σύμβαση ανέγερσης του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Ιαλυσό.

Την σύμβαση έργου για την κατασκευή του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Ιαλυσό, υπέγραψε τη Δευτέρα 18-12-2017, ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος και η εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας κας Ευθυμίου Παρή, παρουσία της Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Διοικητικών Υπηρεσιών κας Βασιλικής Ξεπαπαδάκη και των διευθυντών των Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού του Δήμου Ρόδου.
Η κατασκευή του, κρίθηκε αναγκαία, λόγω της αύξησης του πληθυσμού της περιοχής και του υψηλού αριθμού αιτήσεων των εξυπηρετούμενων από ιδιωτικούς σταθμούς παιδιών, καθώς θα είναι ο πρώτος παιδικός Δημοτικός Σταθμός που θα λειτουργήσει στην ευρύτερη περιοχή.
Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 με τίτλο: «Ανέγερση νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Δημοτικής Ενότητας Ιαλυσού, Δήμου Ρόδου» με προϋπολογισμό ενός εκατομμυρίου εννιακοσίων δέκα χιλιάδων (1,910) ευρώ και χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους.(Πρόγραμμα ΕΣΠΑ). Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης των εργασιών έχει οριστεί στις 730 ημερολογιακές ημέρες, με τη δέσμευση της αναδόχου εταιρίας να ολοκληρώσει το έργο πριν την παρέλευση του χρονικού ορίου. Ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η εταιρία Ευθυμίου Παρή και ΣΙΑ Ε.Ε με έκπτωση 57,256% .
Η τεχνική μελέτη προβλέπει διώροφο κτήριο, με υπόγειο, συνολικού εμβαδών 2,284,00 τμ, που θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 45 νήπια και 24 βρέφη, με κύριους χώρους εξυπηρέτησης , χώρους υγιεινής, κουζίνες, τραπεζαρίες, γραφεία διεύθυνσης και πολλαπλών χρήσεων, όπως και βοηθητικές εγκαταστάσεις της μονάδας, όπως αυτές ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία. Επιπρόσθετα προβλέπει τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, με χλοοτάπητα, φύτευση δέντρων και κατασκευή παιδικής χαράς. Προβλέπεται επίσης η προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού για τη λειτουργία του σταθμού, όπως και η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
Ο Παιδικός Σταθμός ανεγείρεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου, που είχε παραχωρηθεί στον πρώην Δήμο Ιαλυσού (επί θητείας Σάββα Καραγιάννη). Στο ίδιο ακίνητο βρίσκεται το υπό κατασκευή ανοιχτό κολυμβητήριο Ιαλυσού και προβλέπεται η ανέγερση νέου Ιερού Ναού Ιαλυσού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου