Δεν το χωρά ανθρώπου νους αυτό που συνέβη στους Αγίους Αναργύρους. Η είδηση ότι αστυνομικός ξεκλήρισε την οικογένειά του μέσα στο πατρικό σπίτι της γυναίκας του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, έκανε όλη την Ελλάδα να παγώσει.

Οι λεπτομέρειες της ανείπωτης τραγωδίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν. Ο δράστης, ο Χρήστος Ζαπατιώτης, ήταν εν ενεργεία αστυνομικός, ηλικίας 47 χρόνων ο οποίος υπηρετούσε στην φρουρά του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το χέρι του αστυνομικού όπλισαν οι κληρονομικές διαφορές. Κανείς δεν ξέρει πως θόλωσε το μυαλό του και αποφάσισε να δολοφονήσει την γυναίκα του, την μόλις 2,5 ετών κορούλα του και την πεθερά του. Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Το στυγερό έγκλημα έγινε τα ξημερώματα, ωστόσο τα θύματα εντοπίστηκαν στις 2:00 το μεσημέρι της Δευτέρας από συγγενείς τους, καθώς η σύζυγος του 47χρονου, Ελένη Χερουβείμ γιατρός ρευματολόγος στο επάγγελμα, δεν πήγε το πρωί στη δουλειά της. Γιατρός στο επάγγελμα ήταν και η πεθερά του.

Αυτό που είναι απορίας άξιον, είναι γιατί κανείς δεν άκουσε τους πυροβολισμούς. Λογικά μιλάμε για τουλάχιστον 4 ριπές. Είχε βάλει ο δράστης και αυτόχειρας σιγαστήρα;

Αυτά ερευνά η αστυνομία που βρίσκεται στον τόπο του ειδεχθούς εγκλήματος. Συγκεκριμένα επί τόπου έχουν σπεύσει συνάδελφοι του αστυνομικού και αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ.

Στον τόπο καταγωγής του αστυνομικού στην Αιτωλοακαρνανία έχει ήδη ξεσπάσει θρήνος και ένα “γιατί” έχει φωλιάσει στα χείλη όλων.

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ