Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών/Γυναικών, στη διάρκεια του οποίου έγιναν καλές επιδόσεις. Οι επιτυχίες για το νησί μας ήρθαν και πάλι από τα «χρυσά» κορίτσια, δηλαδή την Ροδίτισσα Ραφαέλα Σπανουδάκη του ΓΣ Ηλιούπολης και τις Ράνια Ρεμπούλη και Νικόλ Κυριακοπούλου του ΑΓΕΣ Κάμειρος που ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και φόρεσαν το χρυσό μετάλλιο.

Δύο αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον μαραθώνιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου πρωταγωνίστησαν στα 5.000 μέτρα. Η Ουρανία Ρεμπούλη του ΑΓΕΣ Κάμειρος ήταν πρώτη με 16.03.92 και νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ τον εαυτό της ξεπέρασε και η Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) με 16.52.33. τρίτη με 17.02.40 ήταν η Ελευθερία Πετρουλάκη (ΑΟ Μυκόνου).

Μετά τον αγώνα της, η Ράνια είπε: «Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό έφερε ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ. Είμαι χαρούμενη και για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο μεγάλος στόχος της χρονιάς βέβαια είναι οι Πανευρωπαϊκοί του Βερολίνου όπου θα προσπαθήσω για το καλύτερο».

Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε πως είναι και η Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος) που ήταν νικήτρια με 4,65 μ. στο επί κοντώ, ύψος που ξεπέρασε με την δεύτερη προσπάθεια. Η Κυριακοπούλου ξεκίνησε τον αγώνα της με 4,30 μ., πέρασε με την δεύτερη τα 4,50 μ. και μετά το 4,65 μ. είχε καλά άλματα στα 4,76 μέτρα. Η 32χρονη δεν θα κάνει άλλο αγώνα μέχρι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού θέλει να επικεντρωθεί στην προπόνηση.

Δεύτερη με 4,40 μ. ήταν η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων), που στη συνέχεια είχε καλά άλματα στα 4,50 μ. και έδειξε στη σωστή κατεύθυνση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και τρίτη η Κατερίνα Βαγενά (ΓΣ Κηφισιάς) με 4,20 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο.

Η Νικόλ δήλωσε μετά τον αγώνα της: «Είμαι πολύ καλά βρίσκω τον παλιό καλό εαυτό μου. Ήξερα πως θα βρω καλές συνθήκες και γι΄αυτό ήθελα να κάνω αυτόν τον αγώνα, παρά το γεγονός χρειάζομαι προπόνηση. Από εδώ και πέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο προπόνηση και για το λόγο αυτό ακύρωσα τη συμμετοχή μου στο Diamond League του Μονακό».

Μία ακόμη πρωτιά πήρε η Ροδίτισσα Ραφαέλα Σπανουδάκη, η οποία κέρδισε με 11.57 στα 100 μέτρα και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η αθλήτρια μας ξεχώρισε από την αρχή της κούρσας και έκοψε πρώτη το νήμα. Λόγω τραυματισμού πάντως δεν αγωνίσθηκε στα 200 μέτρα, που ήταν και ο στόχος της, όπως επίσης και δεν θα πάρει μέρος στο βαλκανικό πρωτάθλημα και θα κάνει θεραπεία για να είναι έτοιμη για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η ίδια είπε μετά τη νίκη της στα 100 μέτρα: «Χαλάρωσα μετά τα 80 μέτρα γιατί ήθελα να ρίξω το βάρος στον αγώνα των 200 μ., όπου ήθελα να κάνω το όριο. Βγήκε ο προγραμματισμός μας και όλα πάνε καλά. Στο Βερολίνο στόχος μου είναι το ατομικό ρεκόρ και ότι καλύτερο».

Η Σπανουδάκη κατέκτησε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καθώς πήρε την πρώτη θέση στη σκυταλοδρομία των 4Χ100 μέτρων με την ομάδα του ΓΣ Ηλιούπολης και τις συναθλήτριες της Νζάνγκα, Πιπερίδου και Μπερν

Όσον αφορά τις υπόλοιπες συμμετοχές αθλητών από τη Ρόδο, ο Ευθύμιος Καραγιώργος του ΑΓΕΣ Κάμειρος κατετάγη 5ος στα 400 μέτρα με εμπόδια (55.20), η Νεφέλη Ράμμου του ΑΓΕΣ Κάμειρος ήταν 6η στα 100 μέτρα με εμπόδια (14.63), ενώ η Μαρία Γιορδαμνή πήρε την 11η θέση στον ακοντισμό με βολή στα 35.71 μέτρα. Στην ένατη θέση στα 3000 μέτρα στιπλ κατάφερε να τερματίσει η Μαρία Μάργαρη του ΑΓΕΣ Κάμειρος με χρόνο 12:00.07. Την έκτη θέση πήρε η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 του ΑΟ Σταματίου, αποτελούμενη από τους Ζήκα, Εργά, Ρουσούλη και Ντέτσικα με επίδοση 3.22.36. Ο Αναστάσιος Λαουδίκος της Ένωσης Καζώνης-Κάλυμνος 2000 πήρε την 11η θέση στον τελικό του ακοντισμού με 54.01. Δεν κατάφερε να τερματίσει ο Κωνσταντίνος Καμπάνης (ΑΓΕΣ Κάμειρος) στα 100 μέτρα με εμπόδια.

Στη βαθμολογία ο ΓΣ Γλυφάδας κατέλαβε την πρώτη θέση στις γυναίκες με 115 βαθμούς, πολύ κοντά στον ΜΕΑΣ Τρίτων που συγκέντρωσε 113 β., αλλά και στον ΓΣ Κηφισιάς, που ακολούθησε με 100. Στους Άνδρες νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός με 151,5 και ακολούθησαν ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με 107 και ο ΓΣ Κηφισιάς με 86.

Οι βαθμολογίες των σωματείων της Δωδεκανήσου:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

  1. ΑΟ ΡΟΔΟΥ Ε.Μ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ 14.0
  2. ΑΓΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΣ 2009 8.0
  3. ΕΝ.ΚΑΖΩΝΗΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ 2000 2.0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  1. ΑΓΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΣ 2009 51.0

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ