Ειδήσεις

Η ώρα της αλήθειας για τις συντάξεις – Σήμερα το κρίσιμο EWG

Πραγµατοποιείται σήµερα στις Βρυξέλλες το EuroWorking Group, που αναµένεται να συζητήσει το θέµα της µη περικοπής των συντάξεων

Η Οµάδα Εργασίας που προετοιµάζει το έκτακτο Eurogroup της 19ης Νοεµβρίου αναµένεται να επισφραγίσει σε τεχνικό επίπεδο την τελική απόφαση για τη µη εφαρµογή του µέτρου των συντάξεων αλλά και για τα αντίµετρα. Αν δεν υπάρξει οριστική λύση, οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν µε διµερείς επικοινωνίες.

Πηγές των Βρυξελλών ανέφεραν στο «Εθνος» ότι επιδιώκεται µια κοινή θέση για το ζήτηµα του δηµοσιονοµικού περιθωρίου που θα έχει η Ελλάδα το 2019. «Οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στις εκτιµήσεις, ωστόσο παραµένει µια διαφορά περί τα 280 εκατ. ευρώ», όπως εξήγησαν.

Με δεδοµένο ότι το αίτηµα της Αθήνας είναι όχι µόνο η µη περικοπή των συντάξεων αλλά και τα θετικά αντίµετρα, οι συζητήσεις πλέον αφορούν περισσότερο στα θετικά µέτρα που επιθυµεί να εφαρµόσει η ελληνική κυβέρνηση «κατά προτεραιότητα».

Στόχος είναι στο Eurogroup της ∆ευτέρας, όπου βασικό θέµα θα είναι η εµβάθυνση της Ευρωζώνης, να ληφθεί και πολιτικά η τελική απόφαση.

Ακόµη όµως κι αν υπάρξει συµφωνία µεταξύ των υπουργών, υπάρχει σοβαρό ενδεχόµενο να µην ανακοινωθεί παρά µόνο δύο µέρες µετά, όταν στις 21 Νοεµβρίου η Επιτροπή θα ανακοινώσει επίσηµα τη γνώµη της για όλα τα προσχέδια των προϋπολογισµών των κρατών-µελών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαµήνου.

πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου