Ειδήσεις

Επισπεύδει η δημοτική αρχή Ρόδου την εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων

Επίσπευση των διαδικασιών για την υλοποίηση των έργων προστασίας του νησιού μας από τις πλημμύρες, ζήτησε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Η συζήτηση για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων έγινε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θεοδόσης Κολιάδης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης κ. Χάρης Λαμπρίδης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
«Περισσότερο εστιάσαμε την προσοχή μας στο ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία σε περιοχές που είναι και τουριστικές. Εξετάσαμε το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε με απευθείας ανάθεση των έργων για την Ιαλυσό, το παραλιακό μέτωπο Αφάντου και την κοιλάδα Πεταλούδων. Εκεί όπου υπάρχουν μελέτες θα προχωρήσουμε πιο γρήγορα», δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
Επισημαίνεται πως ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς έδωσε εντολή επίσπευσης των διαδικασιών προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα.
“Τα έργα αυτά θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Εξασφαλίσθηκε ήδη κονδύλι ύψους 3.750.000 ευρώ. Εμείς προχωρήσαμε ώστε να ετοιμάσουμε τις μελέτες και να δημοπρατηθούν τα έργα σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία”, τόνισε ο κ. Χριστοδούλου.
Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση και για την υλοποίηση των έργων που είχαν περιληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2013.
«Εξετάσαμε και αυτά που έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα του τρέχοντος έτους. Μιλήσαμε για τις υποδομές που θα υλοποιηθούν μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ» στις δημοτικές ενότητες Ρόδου, Καλλιθέας και Πεταλούδων», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
«Δίνουμε προτεραιότητα στην επισκευή και συντήρηση των σχολικών μονάδων και των αθλητικών εγκαταστάσεων. Έχουμε έτοιμες τις μελέτες και θα τις υποβάλουμε για έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Είδαμε και άλλα έργα που θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν και είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα του 2014. Παρεμβάσεις θα γίνουν και στην οροφή του κτηριακού συγκροτήματος της Νέας Αγοράς. Επιδιώκουμε και την ολοκλήρωση του ποδηλατόδρομου στην δημοτική ενότητα Καλλιθέας», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
Οι συναντήσεις του δημάρχου Ρόδου ενόψει των εκλογών
Εκτός από την λειτουργία του Δήμου ο κ. Στάθης Κουσουρνάς άρχισε να ασχολείται και με τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Παρά το γεγονός ότι έχει δηλώσει αρκετές φορές πως θα ξεκινήσει τον αγώνα του δύο μήνες πριν από τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κ. Κουσουρνάς φαίνεται πως άρχισε ήδη τις συναντήσεις διερευνητικού χαρακτήρα με ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με τα κοινά και θα μπορούσαν να μετάσχουν στην παράταξη που θα συγκροτήσει.
Προχθές το μεσημέρι συναντήθηκε με τον πρώην δήμαρχο Καμείρου κ. Δημήτρη Κρητικό.
Ο πρώην δήμαρχος Καμείρου δήλωσε πως η συνάντηση με τον κ. Κουσουρνά ήταν τυχαία.
«Εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας με το δήμαρχο Ρόδου για την κατάσταση που επικρατεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο τρόπος που η ΤΑ αντιμετωπίζεται από το κράτος λειτουργεί απωθητικά για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τα κοινά», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κρητικός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου