Τοπικές Ειδήσεις

Αποστολή φυτών σε Πάτμο και Λέρο από το Φυτώριο

Η διοίκηση του περιφερειακού Φυτωρίου ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των δήμων και των ενδιαφερομένων σχολικών μονάδων και συλλόγων προχώρησε άμεσα στην υλοποίηση των αιτημάτων.

Στην Πάτμο, ο δήμαρχος σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες ζήτησε και πήρε πλέον των 300 φυτών τα οποία θα φυτευτούν από μαθητές στο αλσύλλιο της Αποκάλυψης. Στόχος είναι η διαμόρφωση της εικόνας της περιοχής και παράλληλα η παροχή γνώσεων για την φύτευση δέντρων και φυτών στους μαθητές από τον παριστάμενο γεωπόνο.

Στη Λέρο το αίτημα του Δήμου για 300 φυτά καλλωπιστικά και δασικά έγινε δεκτό και ήδη παραδόθηκαν από τον πρόεδρο της Ενεργειακής εταιρείας της Περιφέρειας, περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Θεμέλαρο. Ο ίδιος παρέδωσε και τα πλέον των 230 μελισσοφυτών που ζήτησε ο ο συνεταιρισμός Μελισσουργών Λέρου.

Οι δράσεις του Φυτωρίου δεν σταματούν. Η διοίκηση και το προσωπικό, έχοντας την αμέριστο συμπαράσταση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, εργάζονται πυρετωδώς για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αιτήματα για παροχή διαφόρων φυτών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο νησιωτικός κόσμος δείχνει μεγάλη ευαισθησία στο περιβάλλον και πιάνουν τόπο οι συχνές εκδηλώσεις γι αυτό, που διοργανώνονται από το Φυτώριο το ΚΕΚ Γεννηματάς και την περιβαλλοντική υπηρεσία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου