ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποινή κάθειρξης 16 ετών και 5 μηνών σε 29χρονο κατηγορούμενο για απόπειρα βιασμού και γενετήσια πράξη με ανήλικη

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΑ

• Πώς έχει το ιστο­ρικό της υπό­θε­σης

Ποινή κάθειρ­ξης 16 ετών και 5 μηνών επέβαλε την Πέμπτη το Μικτό Ορκωτό Δικα­στή­ριο της Ρόδου σε έναν 29χρονο ημεδαπό για δύο βαρύ­τατα αδι­κή­ματα που φέρο­νται να τελέ­στη­καν σε ακρι­τικό νησί, τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Ιουνίου 2024.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος φέρεται να εισήλθε παρά­νομα σε οικία όπου διέμενε ανήλικη ηλικίας 13 ετών και να επι­χεί­ρησε, με χρήση βίας, να την εξα­να­γκά­σει σε γενε­τή­σια πράξη. Η από­πειρα δεν ολο­κλη­ρώ­θηκε, σύμφωνα με τα στοι­χεία, λόγω της αντί­δρα­σης της ανή­λι­κης και της άμεσης παρέμ­βα­σης συγ­γε­νι­κού της προ­σώ­που.

Οι πράξεις περι­γρά­φο­νται στο κατη­γο­ρη­τή­ριο ως από­πειρα βιασμού και γενε­τή­σια πράξη με ανήλικο που έχει συμπλη­ρώ­σει τα δώδεκα αλλά όχι τα δεκα­πέ­ντε έτη της ηλικίας του.

Το συμβάν έχει κατα­γρα­φεί ανα­λυ­τικά στη σχετική δικο­γρα­φία και απο­τέ­λεσε αντι­κεί­μενο προ­α­να­κρι­τι­κής και ανα­κρι­τι­κής έρευνας.

Το περι­στα­τικό συνέβη τα ξημε­ρώ­ματα της Παρα­σκευής 28 Ιουνίου 2024. Περί ώραν 03:10 ο 28χρονος εισήλθε από την κεντρική θύρα στην οικία ημε­δα­πού με σκοπό αρχικά να αφαι­ρέ­σει αντι­κεί­μενα κι αφού είδε ξαπλω­μένη τη 13χρονη κόρη του να κοι­μά­ται, της άσκησε σωμα­τική και ψυχο­λο­γική βία, κλεί­νο­ντας με δύναμη το στόμα της, με σκοπό να προ­χω­ρή­σει σε σεξουα­λική συνεύ­ρεση μαζί της παρά τη θέλησή της.

Αφού ξεκού­μπωσε το παντε­λόνι του, πλη­σί­ασε την ανήλικη με το σώμα του και το κορίτσι ούρ­λιαξε και τράπηκε σε φυγή.

Ο 29χρονος όταν κατά­λαβε ότι ξύπνησε το παιδί έπιασε με γρήγορη κίνηση με το χέρι του και του έκλεισε το στόμα, λέγο­ντάς του «μην μιλάς, ηρέμησε», «Ησυχία, ησυχία μην μας ακούσει κανένας».

Το κορίτσι τρο­μο­κρα­τή­θηκε και άρχισε να κλαίει. Τότε του είπε ξανά και ψιθυ­ρι­στά «Μην κλαις, ησυχία». Όταν τον είδε γυμνό άρχισε να ουρ­λιά­ζει κι εκείνος μάζεψε το παντε­λόνι του γρήγορα και πήγε στο διπλανό δωμάτιο.

Αμέσως μετά κατέ­βηκε ο παππούς της από τον επάνω όροφο, τον ενη­μέ­ρωσε και εκείνος ήλεγξε τον χώρο κι έμαθε ότι αφού πρώτα πήγε να φύγει από ένα παρά­θυρο και δεν τα κατά­φερε, έφυγε από την πόρτα που βλέπει στην αυλή.

Αμέσως μετά μετέβη σε κατά­στημα, προέβη στην αφαί­ρεση δύο κινητών τηλε­φώ­νων, οκτώ μπου­κα­λιών μπύρας και του χρη­μα­τι­κού ποσού των 60 ευρώ από την ταμειακή μηχανή του κατα­στή­μα­τος και τέλος προέβη σε φθορά μίας κάμερας, αφού προη­γου­μέ­νως χρη­σι­μο­ποί­ησε το κινητό του τηλέ­φωνο ως φακό και την μπλούζα που αφαί­ρεσε από την οικία με σκοπό να απο­κρύ­ψει τα απο­τυ­πώ­ματά του.

Ο 298χρονος συνε­λή­φθη από αστυ­νο­μι­κούς την 17:30 ώρα της 28ης Ιουνίου 2024.

Απο­λο­γού­με­νος ομο­λό­γησε τα όσα του απο­δί­δο­νται λέγο­ντας ότι λίγες μέρες πριν έκανε κάτι εργα­σίες έξω από την οικία της ανή­λι­κης, την είδε και του άρεσε κι απο­φά­σισε να μπεί στην οικία της για να κλέψει έχοντας με την μπλούζα του καλυμ­μένο το πρόσωπό του. Όταν είδε το κορίτσι απο­φά­σισε να συνευ­ρε­θεί ερωτικά μαζί του και απο­πει­ρά­θηκε να την βιάσει. Μάλιστα τόνισε πως γνώριζε πως ήταν ανήλικη, ενώ κατέ­θεσε ότι έχει απα­σχο­λή­σει ξανά την αστυ­νο­μία σε υπόθεση κλοπών.

Ως συνή­γο­ροι για την υπο­στή­ριξη της κατη­γο­ρίας παρέ­στη­σαν οι κκ Μανώλης Στάγκας και Μιχάλης Ιωαν­νί­δης και για την υπε­ρά­σπιση ο κ. Βασίλης Λόγγος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.