Η εμφύτευση μαλλιών με την σύγχρονη μέθοδο FUE δίνει ώθηση στον ιατρικό τουρισμό και προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Μπορεί στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά η τοπική οικονομία να στηρίζεται στις τουριστικές υπηρεσίες, όμως στην Αθήνα ένας ιατρικός κλάδος φαίνεται να παίρνει τα πάνω του προσελκύοντας κόσμο από το εξωτερικό και την περιφέρεια: η εμφύτευση μαλλιών.

Στο γεγονός αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς στο χώρο, παίζει ρόλο κλειδί μια μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών που δεν δημιουργεί ουλές.

Η τεχνική αυτή ονομάζεται FUE ή μεμονωμένη μεταφορά τριχοθυλακίων (follicular unit extraction).

dranastasios

Δρ Αναστάσιος Βεκρής, Πλαστικός – Χειρουργός

Ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός, επιστημονικός διευθυντής της Advanced Hair Clinics στην Αθήνα, παρατηρεί ότι οι αφίξεις πέρυσι και φέτος στην κλινική είναι αυξημένες και προέρχονται ιδιαίτερα από εξωτερικό και νησιά. «Ο κόσμος ενημερώνεται και μαθαίνει ότι για να έχεις πυκνά μαλλιά δεν είναι απαραίτητο να υποβληθείς σε επεμβατικές μεθόδους που δημιουργούν σημάδια. Τέτοιες τεχνικές όπως η Fut ή Strip είναι ξεπερασμένες.

Την θέση τους έχει πάρει η FUE που είναι ατραυματική, γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν δημιουργεί ουλές. Αυτό γίνεται επειδή δεν αφαιρούμε λωρίδα δέρματος για να εξάγουμε τα τριχοθυλάκια. Αντίθετα, εξάγουμε τα τριχοθυλάκια ένα προς ένα από τη γερή δότρια περιοχή στο πίσω μέρος του κεφαλιού και τα εμφυτεύουμε ένα προς ένα στην κορυφή ή τους κροτάφους ή τη μπροστινή γραμμή».

Δείτε στο βίντεο αποτελέσματα από την εμφύτευση μαλλιών

Για την ιστορία, η μέθοδος αυτή έχει προσελκύσει και αστέρες διεθνούς βεληνεκούς, από τον ποδοσφαιριστή Γουέιν Ρούνεϊ μέχρι μοντέλα και ηθοποιούς, όπως είναι ο Κάλουμ Μπεστ. Το αποτέλεσμα αρχίζει και φαίνεται σταδιακά αλλά είναι ολοκληρωμένο μετά από ένα χρόνο. Το ποσοστό των τριχοθυλακίων που επαναφυτρώνουν μπορεί να φτάσει το 98%.

 

Diego

Ο Ντιέγκο ήρθε από την Ουρουγουάη στην Αθήνα για μεταμόσχευση μαλλιών

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ