Ειδήσεις

Άδωνις Γεωργιάδης: Επιστολή στον Παπαμιμίκο για το debate

Μπορεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να δήλωσε ότι είναι κατά του debate αφού όλοι οι υποψήφιοι ανήκουν στο ίδιο κόμμα και άρα δεν είναι αντίπαλοι, ο Άδωνις Γωργιάδης όμως, ο έταιρος εκ των υποψηφίων έχει διαφορετική γνώμη και φρόντισε να τη διατυπώσει και γραπτώς!

Στην επιστολή που έφτασε στα χέρια του κυρίου Ανδρέα Παπαμιμίκου, γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Γεωργιάδης αφήνει αιχμές κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, λέγοντας πως «Αντί οι τέσσερις συνυποψήφιοι με ίσους όρους να μπορούμε να απευθυνθούμε στο εκλογικό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας, ο καθένας αξιοποιεί το όποιο θεσμικό αξίωμα κατέχει για εκλογικούς λόγους απαξιώνοντας την διαδικασία».
Από την άλλη πάλι, η πλευρά Μεϊμαράκη θεωρεί πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πλήγμα για την παράταξη αφού δεν πρόκειται για κομματικούς αντιπάλους και κάτι τέτοιο θα έπληττε το κύρος, τη σοβαρότητα και την ενότητα στη ΝΔ.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Άδωνι Γεωργιάδη
Προς : Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

Υπ’ όψιν κου Παπαμιμίκου
Αγαπητέ Ανδρέα,

Η εκλογική διαδικασία δυστυχώς εξελίσσεται με πολύ άσχημο τρόπο. Αντί οι τέσσερις συνυποψήφιοι με ίσους όρους να μπορούμε να απευθυνθούμε στο εκλογικό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας, ο καθένας αξιοποιεί το όποιο θεσμικό αξίωμα κατέχει για εκλογικούς λόγους απαξιώνοντας την διαδικασία. Είναι παντελώς απαράδεκτο να φτάσουμε στην 22α Νοεμβρίου χωρίς να μας έχει δοθεί η ευκαιρία να βρεθούμε οι τέσσερις συνυποψήφιοι σε οποιουδήποτε είδους ακροατήριο (Εθνική συνδιάσκεψη, κοινοβουλευτική ομάδα, τηλεοπτικό debate κλπ) για να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας, τις δεσμεύσεις μας και το όραμά μας για τη Νέα Δημοκρατία. Στόχος της διαδικασίας να μας δει ο κόσμος και τους τέσσερις και να μας συγκρίνει, και όχι ο καθένας να υπηρετεί προσωπικές στρατηγικές.

Ο κος Ευάγγελος Μεϊμαράκης είχε προτείνει να κάνουμε δύο Εθνικές συνδιασκέψεις, μία στην Αθήνα μία στη Θεσσαλονίκη εις απάντηση στο θέμα του debate. Μέχρις στιγμής δεν έχει αποφασιστεί καμία Εθνική συνδιάσκεψη.

Αιτούμαι:

1ον Να γίνουν οπωσδήποτε μέχρι τις 22 Νοεμβρίου τουλάχιστον οι δύο (2) Εθνικές συνδιασκέψεις που είχε προτείνει ο κος Μεϊμαράκης. Συμφωνώ με την τοποθέτησή του και θέλω να γίνουν οπωσδήποτε. Θεωρώ απαράδεκτο να μην βρεθούμε πουθενά και οι τέσσερις και να μιλήσουμε.
2ον Επαναφέρω την πρότασή μου για τουλάχιστον ένα (1) τηλεοπτικό debate, εγώ θα ήθελα παραπάνω από ένα, γιατί είναι αδιανόητο να υποκρινόμαστε ότι φοβόμαστε για την ενότητα του κόμματος εάν βρεθούμε οι τέσσερις και μιλήσουμε μπροστά σε μία κάμερα. Όποιος το λέει αυτό δεν υπηρετεί την ενότητα του κόμματος, υπηρετεί προσωπική στρατηγική.

Θέλω να σε παρακαλέσω, με την θεσμική σου ιδιότητα του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής να μας ορίσεις την διαδικασία, τον τρόπο και τον χρόνο όπου θα γίνουν οι Εθνικές συνδιασκέψεις ή εάν οι συνυποψήφιοι μου έχουν την διάθεση να μιλήσουμε σε κάποιου άλλου είδους ακροατήριο, δέχομαι και την κοινοβουλευτική ομάδα εάν αυτό προτιμούν ή οτιδήποτε άλλο προτιμούν, αλλά πρέπει να βρεθούμε κάπου οπωσδήποτε και οι τέσσερις.
Με εκτίμηση
Άδωνις Γεωργιάδης
Υποψ. Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου