ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποκάλυψη σοκ για την πτώση του ελικοπτέρου – Τι είχε ζητήσει ο πιλότος

news room 1 λεπτό ανάγνωση
9002

Φως στα αίτια της τρα­γω­δί­ας με το ελι­κό­πτε­ρο ΗU-1U («Χιούι») ρί­χνει η πρώτη κα­τά­θε­ση της μο­να­δι­κής δια­σω­θεί­σας Βα­σι­λι­κής Πλε­ξί­δα.

Την ίδια στιγ­μή σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες της «δη­μο­κρα­τί­ας» ο πι­λό­τος του μοι­ραί­ου ελι­κο­πτέ­ρου φέ­ρε­ται ότι είχε ζη­τή­σει από την 1η Στρα­τιά άδεια για να πραγ­μα­το­ποι­ή­σει την πτήση στις 10 το πρωί (αντί στις 07:30) λόγω της πρό­γνω­σης του και­ρού – η άδεια όμως αυτή, σύμ­φω­να με τις ίδιες πηγές, δεν δό­θη­κε, με τα μοι­ραία απο­τε­λέ­σμα­τα.

Όπως ανα­φέ­ρουν πλη­ρο­φο­ρί­ες, που επι­κα­λεί­ται η «Εφη­με­ρί­δα των Συ­ντα­κτών», στους αε­ρο­πο­ρι­κούς χάρ­τες της Πο­λε­μι­κής Αε­ρο­πο­ρί­ας, όπου ση­μειώ­νο­νται τα ύψη στα οποία με ασφά­λεια μπο­ρεί να πε­τά­ξει ένα πτη­τι­κό μέσο, ορί­ζο­νται ως όριο ασφα­λεί­ας στη συ­γκε­κρι­μέ­νη πε­ριο­χή τα 7.200 πόδια από την επι­φά­νεια της θά­λασ­σας.

Με δε­δο­μέ­νο ότι ορι­σμέ­νες πε­ριο­χές του Σα­ρα­ντα­πό­ρου βρί­σκο­νται σε υψό­με­τρο 3.500 πόδια και με δε­δο­μέ­νη τη νέ­φω­ση, η βάση της οποί­ας ήταν σε ύψος μόλις 50ο ποδών από το έδα­φος, έμπει­ροι αξιω­μα­τι­κοί της Αε­ρο­πο­ρί­ας ανέ­φε­ραν ότι η πτήση ήταν πα­ρα­κιν­δυ­νευ­μέ­νη και γι’ αυτό θα πρέ­πει να εκτι­μη­θεί πρώτα ο βαθ­μός ανα­γκαιό­τη­τάς της και μετά να διε­ρευ­νη­θεί αν ση­μειώ­θη­κε κά­ποιο λάθος από τους χει­ρι­στές του ελι­κο­πτέ­ρου, οι οποί­οι ανα­γκά­στη­καν να πε­τούν σε χα­μη­λό έδα­φος.

Πηγή: Δη­μο­κρα­τία, Εφη­με­ρί­δα των Συ­ντα­κτών

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 1 σχόλιο

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. Chris

    Ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου όταν διαπίστωσε τις άσχημες καιρικές συνθήκες έπρεπε να γυρίσει άμεσα πίσω, είναι ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος που στοίχισε 4 ζωές, αυτό πρέπει να γίνει μάθημα σε όλους τους κυβερνήτες να έχουν το σθένος να ματαιώνουν την πτήση όταν οι καιρικές συνθήκες υπερβαίνουν την ικανότητα του πτητικού μέσου που χρησιμοποιούν.
    Τέτοιους πιλότους θέλουμε και τέτοιους αξιωματικούς.
    Γιατί αλλιώς θα θρηνούμε συνεχώς αδικοσκοτωμένους.
    Όταν τα προβλήματα κρύβονται κάτω από το χαλί και μάλιστα για προσωπικά οφέλη τότε δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ κανέναν θέμα.!!!