Ρεπορτάζ

Αρχίζουν τα δρομολόγια Κων/πολης – Ρόδου

Ξεκινούν στις 10 Ιουνίου οι πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας Borajet που θα συνδέουν την Κωνσταντινούπολη με τη Ρόδο.

Με αφορμή την έναρξη των πτήσεων ο εκπρόσωπος της εταιρείας Borajet κ. Cagri Camlica, συνοδευόμενος από τον ιδιοκτήτη του πρακτορείου Pellos Travel κ. Αυγερινό Παπασάββα και την κόρη του κ. Δέσποινα Παπασάββα, είχαν συνάντηση χθες με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά συζητήθηκαν θέματα σχετιζόμενα με το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς της Τουρκίας και τις προοπτικές που διανοίγονται.
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας είχαν συνάντηση και με τον διευθυντή του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Μπάμπη Παλογιαννίδη.
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά για την συνάντηση που είχαμε με αφορμή την έναρξη των δρομολογίων προς τη Ρόδο», δήλωσε ο κ. Cagri Camlica.

Σε ερώτηση σχετικά με τον ακριβή χρόνο έναρξης των πτήσεων, ο κ. Cagri Camlica δήλωσε:
«Οι πτήσεις, που θα συνδέουν τη Ρόδο με την Κωνσταντινούπολη θα ξεκινήσουν στις 10 Ιουνίου. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται τρεις φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή».
Σχετικά με τη ζήτηση που υπάρχει από τη γειτονική χώρα για τη Ρόδο, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Borajet δήλωσε:

«Υπάρχουν πολλοί τουρίστες που θέλουν να έρθουν στη Ρόδο για διακοπές. Η εταιρεία μας εδώ και τρία χρόνια συνδέει αεροπορικώς την Κωνσταντινούπολη με τη Μύκονο».
Στην έναρξη των πτήσεων αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος της εταιρείας στη Ρόδο και ιδιοκτήτης του πρακτορείου Pellos Travel κ. Α. Παπασάββας.
«Η εταιρεία πραγματοποιεί εδώ και τρία χρόνια πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη προς τη Μύκονο. Τώρα θα ξεκινήσουν και τα δρομολόγια προς τη Ρόδο. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το νησί μας από τη γειτονική χώρα», δήλωσε ο κ. Α. Παπασάββας.
«Τα πρώρα αεροσκάφη που θα εκτελούν τις πτήσεις προς την Ρόδο θα είναι τύπου ATR 700. Εν συνεχεία θα δρομολογηθούν μεγαλύτερα αεροπλάνα που θα είναι χωρητικότητας 130 θέσεων», δήλωσε ο κ. Α. Παπασάββας και πρόσθεσε πως η εταιρεία προχώρησε στην αγορά έξι νέα αεροσκαφών.

«Θα πραγματοποιούνται πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή», δήλωσε ο κ. Παπασάββας και πρόσθεσε πως το πρακτορείο Pellos Travel δραστηριοποιείται και σε άλλες τουριστικές αγορές.
«Αν το εγχείρημα πάει καλά και βοηθήσουν και οι τοπικοί φορείς πιστεύω πως από το επόμενο καλοκαίρι η εταιρεία θα πραγματοποιεί δρομολόγια συνδέοντας τη Ρόδο με το Αζερμπαϊτζάν. Ενδιάμεσοι σταθμοί στα ταξίδια αυτά θα είναι οι πόλεις Αττάλεια και Άδανα της γειτονικής Τουρκίας», δήλωσε ο κ. Παπασάββας.
Προοπτικές υπάρχουν και για την αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με τον Λίβανο με τη βοήθεια της εταιρείας Borajet.

«Αν όλα πάνε καλά η διοίκηση της εταιρείας Borajet προσανατολίζεται να προχωρήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Η Κωνσταντινούπολη διαθέτει πληθυσμό 17 εκατομμύριων ανθρώπων. Είναι μια τεράστια τουριστική αγορά με καλές προοπτικές για τη Ρόδο», δήλωσε ο κ. Παπασάββας και πρόσθεσε πως φέτος οι πτήσεις που θα συνδέουν τη Ρόδο με την Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.
«Συνολικά φέτος θα πραγματοποιηθούν 48 πτήσεις. Το επόμενο έτος τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 15 Μαϊου και θα συνεχιστούν έως τις 2 Οκτωβρίου», δήλωσε ο κ. Αυγερινός Παπασσάβας.
Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας Borajet και Pellos Travel αναφέρθηκε χθες, ομιλώντας στους δημοσιογράφους, ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.

«Σήμερα συναντήθηκα με τους εκπροσώπους της εταιρείας Borajet που θα συνδέει τη Ρόδο με την Κωνσταντινούπολη. Είναι κάτι που περιμέναμε εδώ και πολλά χρόνια. Ο στόχος της αεροπορικής σύνδεσης επιτεύχθηκε χάρη στις προσπάθειες όλων δηλαδή του Δήμου Ρόδου, του ΠΡΟΥΤΟΥΡ, της ΕΞΡ και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Με συντονισμένες ενέργειες στις τουριστικές εκθέσεις, που διεξάγονταν στη γειτονική χώρα, προετοιμάστηκε το έδαφος για το άνοιγμα της συγκεκριμένης γραμμής. Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πτήση. Τα δρομολόγια θα συνεχιστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Το επόμενο έτος ευελπιστούμε οι πτήσεις να ξεκινήσουν πιο νωρίς», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως υπάρχουν προοπτικές και για την αεροπορική σύνδεση της Ρόδου και με άλλες πόλεις της γειτονικής χώρας.

«Υπάρχουν σχέδια για την αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με άλλες περιοχές της Τουρκίας. Εμείς θα υλοποιήσουμε όσα έχουμε δεσμευθεί. Θα βοηθήσουμε ώστε το εγχείρημα να πετύχει. Η τουριστική αγορά της Τουρκίας ενδιαφέρει τη Ρόδο. θα έρχονται τουρίστες υψηλής εισοδηματικής στάθμης και τα οφέλη για τα νησιά μας θα είναι μεγάλα», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Συνάντηση για τη συγκεκριμένη γραμμή είχε πραγματοποιηθεί στο γραφείο του δημάρχου και τον περασμένο Μάρτιο με συμμετοχή υψηλόβαθμών στελεχών της Borajet.

Σημειώνεται πως στον στόλο της εταιρείας έχει ενταχθεί και ένα υπερσύγχρονο αεροσκάφος, το ακριβότερο στον κόσμο, το οποίο ενοικιάζεται από ιδιώτες και πραγματοποιεί ιδιωτικά δρομολόγια.
Η εταιρία πέρυσι μετέφερε συνολικά 400.000 επιβάτες ενώ φέτος αναμένεται να εξυπηρετήσει 1.000.000 επιβάτες.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας κ. Yalcin Ayaslin είναι επιστήμονας της Nasa και έχει συμπεριληφθεί στους εκατό πιο πλούσιους ανθρώπους της λίστας Forbes.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου