Γράφει
ο Εμμανουήλ Μοράρης
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Το Πάσχα πολλοί από εμάς τρώμε περισσότερο απ’ ό,τι πρέπει γι΄αυτό ας δούμε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να εντάξουμε  στη διατροφή αυτών των ημερών τα πασχαλινά φαγητά χωρίς να επηρεαστεί το βάρος και το λίπος του σώματός μας.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Καλύτερα είναι να γίνει αργά και σταδιακά η απότομη επιστροφή στην κρεατοφαγία, για να μην αποτελέσει  ένα έντονο σοκ για τον οργανισμό.
Στο βραδινό τραπέζι της Ανάστασης καλό είναι να περιοριστούμε μόνο στην κατανάλωση της παραδοσιακής μαγειρίτσας, που αποτελεί ένα καλό ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα στη νηστεία και τα εδέσματα του Πάσχα.
Την συνοδεύουμε με μία μεγάλη σαλάτα, καθώς η κατανάλωση αρκετής ποσότητας λαχανικών θα μας προστατέψει από την είσοδο μεγάλης ποσότητας ζωικών τροφών στον οργανισμό.
Συμβουλή Διαιτολόγου-Διατροφολόγου: Χρησιμοποιήστε στη σούπα μόνο τα ασπράδια και όχι ολόκληρο το αυγό. Έτσι, μπορείτε να μειώσετε την περιεκτικότητά της σε χοληστερόλη, αλλά και τη συνολική πρόσληψη των θερμίδων.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Το πασχαλινό κρέας, το αρνί ή το κατσίκι, είναι καλή πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνης Β, σιδήρου και φωσφόρου. Ωστόσο, 150 γραμμάρια κρέας περιέχουν περίπου 555 θερμίδες, καθώς και μεγάλη ποσότητα λίπους.
Τα συκώτια και τα εντόσθια είναι το πιο «κρίσιμο» μέρος του πασχαλινού τραπεζιού, καθώς αποτελούν υψηλές πηγές χοληστερόλης. Για να μειώσουμε τον κίνδυνο για τον οργανισμό μας, φροντίζουμε την ημέρα αυτή να είμαστε προσεκτικοί με τις ποσότητες, αλλά και να χωρίσουμε το διατροφικό μας πρόγραμμα σε πολλά και μικρά γεύματα.
Συμβουλή Διαιτολόγου-Διατροφολόγου: Μην καταναλώσετε στο ίδιο γεύμα και το «κόκκινο» αυγό, για να μη δυσκολέψετε ακόμα περισσότερο τη διαδικασία της πέψης.
Εύχομαι
το Άγιο Φως της
Ανάστασης να γεννήσει στις ψυχές όλων μας αγάπη και ελπίδα.
Καλό Πάσχα και
Καλή Ανάσταση!
Μοράρης Κ. Εμμανουήλ
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ