Η σημερινή ημέρα είναι επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα που γεννήθηκε. Τις πρωινές ώρες της 24ης Ιουλίου 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίζεται πρωθυπουργός της χώρας, επικεφαλής της Κυβέρνησης «Εθνικής Ενότητας» κι αρχίζει η εποχή της μεταπολίτευσης, που αποτελεί τη λαμπρότερη περίοδο της Ιστορίας του ελληνικού κράτους. Έχει προηγηθεί η βάρβαρη εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο της 20ής Ιουλίου 1974 που οδήγησε στην πτώση της επτάχρονης δικτατορίας (1967 – 1974).

Η Ελλάδα προχωρά στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζονται τα «περιβόητα μνημόνια» που διακυβεύουν το μέλλον της χώρας και την κοινωνική μας συνοχή. Εννιά (9) χρόνια η χώρα μας βιώνει δημοσιονομική κρίση που έχει αρνητικές προεκτάσεις σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Το δημοκρατικό μας πολίτευμα αρχίζει να αμφισβητείται από κάποιους και το χειρότερο αρχές κι αξίες κινδυνεύουν να χαθούν και κακοί πολιτικοί χειρισμοί σε συνδυασμό με προκλητικές στάσεις κακών γειτόνων -όπως η Τουρκία- θέτουν σε κίνδυνο την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Σήμερα, 44 χρόνια μετά, είμαστε υποχρεωμένοι ως λαός να πράξουμε την αυτοκριτική μας, να διδαχτούμε από τα λάθη και τις παραλείψεις μας και να μην τα επαναλάβουμε. Οφείλουμε να αγωνιστούμε με συνέπεια και συνέχεια για την προάσπιση του αγαθού της ποιοτικής και ουσιαστικής Δημοκρατίας και τη διαφύλαξη της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ