ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε πίστωση για την προμήθεια συστημάτων έκδοσης εισιτηρίων

news room 2 λεπτά ανάγνωση
πεταλούδες

Εγκρί­θηκε η δέσμευση πίστω­σης ύψους 26.784,00 € για την «Επέ­κταση συστή­μα­τος δια­χεί­ρι­σης εισι­τη­ρίων Κοι­λά­δας Πετα­λού­δων». Όπως έγραψε η «δ» η δημο­τική αρχή Ρόδου προ­σα­να­το­λί­ζε­ται στην προ­μή­θεια δύο επι­πλέον συστη­μά­των εξω­τε­ρι­κού χώρου και τεσ­σά­ρων φορητών συσκευών έκδοσης εισι­τη­ρίων, στο πλαίσιο του εκσυγ­χρο­νι­σμού της λει­τουρ­γίας της που ξεκί­νησε ήδη από πέρυσι, με τις καλύ­τε­ρες προ­ο­πτι­κές.

Από φέτος, την μετα­φορά των χρη­μά­των από τις εισπρά­ξεις στην Κοιλάδα των Πετα­λού­δων θα ανα­λά­βει εται­ρεία που θα εκτελεί καθη­με­ρινά χρη­μα­τα­το­πο­στο­λές στην Τράπεζα, απ’ όπου και θα γίνο­νται όλες οι συναλ­λα­γές. Εξάλλου, και φέτος ανα­μέ­νε­ται να κατα­γρα­φεί νέα αύξηση στα έσοδα της Κοι­λά­δας, τα οποία, σημειω­τέον, πέρυσι έκλει­σαν με αύξηση 25% έπειτα από τον εκσυγ­χρο­νι­σμό του συστή­μα­τος έκδοσης εισι­τη­ρίων, που εγκα­τα­στά­θηκε στα μέσα του περα­σμέ­νου Ιουλίου.

Η εγκα­τά­σταση του νέου ηλε­κτρο­νι­κού εξο­πλι­σμού για την έκδοση εισι­τη­ρίων, τον έλεγχο των εισόδων αλλά και των εσόδων, και την παρα­κο­λού­θηση σε πραγ­μα­τικό χρόνο από το Δημαρ­χείο Ρόδου του τι συμ­βαί­νει στην Κοιλάδα, κόστισε 166.000 ευρώ, ποσό που ήδη απο­σβέ­στηκε από πέρυσι, μέσα σε λίγους μήνες από την εγκα­τά­στασή του.

Πέραν από τον έλεγχο, το νέο ηλε­κτρο­νικό σύστημα δίνει την δυνα­τό­τητα και για χρή­σι­μες πλη­ρο­φο­ρίες και στα­τι­στικά στοι­χεία, που θα αξιο­ποι­η­θούν προ­κει­μέ­νου να αυξηθεί η επι­σκε­ψι­μό­τητα στην Κοιλάδα.

Αυτό που πρέπει να σημειω­θεί, είναι πως σύμφωνα με τα στοι­χεία που προ­έ­κυ­ψαν, μόλις το 10% των του­ρι­στών που έρχο­νται στη Ρόδο για τις δια­κο­πές τους επι­σκέ­πτο­νται την Κοιλάδα, γεγονός που σημαί­νει ότι η προβολή και δια­φή­μιση του μονα­δι­κού αυτού αξιο­θέ­α­του, χωλαί­νει παρά την μονα­δι­κό­τητά του.

Το σύγ­χρονο σύστημα έκδοσης και δια­χεί­ρι­σης εισι­τη­ρίων, εγκα­τα­στά­θηκε στην Κοιλάδα των Πετα­λού­δων με πρω­το­βου­λία του αντι­δη­μάρ­χου Οικο­νο­μι­κών κ. Σάββα Δια­κο­στα­μα­τίου, σε μια προ­σπά­θεια να περιο­ρί­σει την συστη­μα­τική απώλεια εσόδων από όσους επι­σκέ­πτο­νταν την Κοιλάδα χωρίς να εκδί­δουν εισι­τή­ριο, καθώς ήταν αδύνατο να ελεγ­χθεί ολό­κληρη η περιοχή που περι­λαμ­βά­νει μια τερά­στια έκταση.

Υπάρχει πλέον έλεγχος σε κάθε είσοδο όπου λει­τουρ­γούν ταμεία, ενώ όλα τα ηλε­κτρο­νικά συστή­ματα που είναι εγκα­τε­στη­μένα στις εισό­δους συν­δέ­ο­νται μεταξύ τους ηλε­κτρο­νικά, ώστε ανά πάσα στιγμή να γίνεται έλεγχος σε πραγ­μα­τικό χρόνο και να μην επι­τρέ­πε­ται η χρήση του ίδιου εισι­τη­ρίου δύο φορές για είσοδο στην Κοιλάδα.

Το κάθε εισι­τή­ριο, κόστους 5 ευρώ για τους μήνες αιχμής της του­ρι­στι­κής περιό­δου και 3 ευρώ το υπό­λοιπο χρονικό διά­στημα, έχει χρονική ισχύ δύο ωρών και κατά μέσο όρο κάθε ημέρα εκδί­δο­νται περίπου 2.000 εισι­τή­ρια.

Οι εισπρά­ξεις από τα εισι­τή­ρια ανέρ­χο­νται περίπου σε 1.200.000,00€ κάθε χρόνο και ως εκ τούτου, εκτι­μά­ται ότι με την εγκα­τά­σταση του νέου συστή­μα­τος θα αυξη­θούν σημα­ντικά, γεμί­ζο­ντας με ζεστό χρήμα τα ταμεία του Δήμου Ρόδου. Με το νέο σύστημα, περιο­ρί­ζε­ται σημα­ντικά η εισι­τη­ριο­δια­φυγή, διότι είναι αδύνατη η πρό­σβαση επι­σκε­πτών που δεν έχουν προ­μη­θευ­θεί με εισι­τή­ριο, κάτι που μέχρι σήμερα δεν ήταν απόλυτα ελέγ­ξιμο και χάνο­νταν πολλά χρήματα.

Ο επι­σκέ­πτης έχει την δυνα­τό­τητα να πλη­ρώ­νει με κέρματα, χαρ­το­νο­μί­σματα αλλά και πιστω­τι­κές κάρτες.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.