Η υποβολή των αιτήσεων για τις πολύτεκνες μητέρες, θα διαρκέσει από τις 23 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου και αφορά όσες αγρότισσες είναι ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης, ασφαλιστικά ενήμερες (ή ενταγμένες σε ρύθμιση καταβολής των ασφαλιστικών οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης) ή αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους του ΟΓΑ, που έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Οι παραπάνω, πρέπει να είναι δικαιούχες περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Στις 1.500 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες που έχουν τις ανωτέρω προϋποθέσεις θα καταβληθεί χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο οι αιτήσεις να ξεπερνούν τις 1500, η Διοίκηση του ΟΓΑ διεμήνυσε πως σε αυτή την περίπτωση θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση με τις πολύτεκνες που δεν κληρώθηκαν στο πρόγραμμα του προηγούμενου έτους να έχουν προτεραιότητα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ