Μόνον αν έχουμε πολιορκία, έχουμε εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων, είπε ο Πάνος Καμμένος που ανέφερε πως ειναι φυσικό ανάμεσα στους πρόσφυγες να έχουν παρεισφρύσει και ακραία στοιχεία.
Μόνον εάν η χώρα τεθεί σε κατάσταση πολιορκίας θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 48 του Συντάγματος που αναφέρεται στην εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή απειλές τζιχαντιστών στην Ευρώπη.
Εξέφρασε ωστόσο, την πεποίθηση ότι δεν θα δούμε τανκς στους δρόμους της Αθήνας, όπως στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες. «Το Σύνταγμα απαγορεύει την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτό συμβαίνει μόνον σε κατάσταση πολιορκίας, ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση για τις δηλώσεις του τον περασμένο Απρίλιο ότι κύματα μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων ριζοσπαστικών στοιχείων, θα ξεχυθούν στην καρδιά της Δύσης.
Ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ακόμη, πως είναι «φυσικό» ανάμεσα στα θύματα που περνούν από τη χώρα μας για να γλιτώσουν, ως πρόσφυγες, να έχουν διεισδύσει και ακραία στοιχεία, όπως απειλούν οι ίδιοι με βίντεο που διαρρέουν εδώ και χρόνια. Πρόσθεσε ωστόσο, πως «πέτυχαν τα μέτρα, καθώς όσοι πέρασαν από εδώ καταγράφηκαν».

cnn.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ