Τοπικές Ειδήσεις

Πλειστηριασμοί: Στο στόχαστρο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το 4 αστέρων Zenith Seaside Hotel αναμένεται να βγει στο σφυρί στις 21 Μαρτίου 2024 με τιμή εκκίνησης 4,86 εκατ. ευρώ.

Το Zenith Seaside Hotel
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα είναι το 4 αστέρων Zenith Seaside Hotel, το οποίο αναπτύσσεται σε έκταση 9.540 τ.μ. στη θέση “Αμπέλια” της Κτηματικής Περιφέρειας Γενναδίου Ρόδου κοντά στο παραλιακό μέτωπο. Είχε αρχικά προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί στις 27 Οκτωβρίου 2023, με επισπεύδουσα ιδιωτική εταιρεία, ωστόσο, όπως αναφέρεται στην έκθεση, ο πλειστηριασμός «με κοινή συμφωνία ανεστάλη μέχρι τις 16-01-2024».
Κατόπιν, όμως, δήλωσης συνέχισης που έγινε στις 8 Ιανουαρίου 2024, ορίστηκε να διενεργηθεί, -εκτός αν μεσολαβήσουν κινήσεις που θα οδηγήσουν σε εκ νέου αναστολή-, στις 21 Μαρτίου 2024, με τιμή εκκίνησης το ποσό των 4,86 εκατ. ευρώ.

Η περιοχή του συγκροτήματος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού και σε απόσταση 63 χλμ. περίπου δυτικά από το κέντρο της πόλης της Ρόδου και περίπου 500μ. ανατολικά από το κέντρο του Οικισμού Γενναδίου. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν κυρίως πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες (4* και 5*) και αρκετά ασκεπή γήπεδα, ενώ παρατηρείται αυξημένη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με μικρά συγκροτήματα εξοχικών κατοικιών και τουριστικών καταλυμάτων κυρίως κατά μήκος του παραλιακού μετώπου και της νέας επαρχιακής οδού Πυλώνας – Κατταβιάς.

Το Zenith Seaside Hotel έχει δυναμικότητα 105 δωματίων (216 κλινών), εκ των οποίων τα 99 δωμάτια είναι δίκλινα και τα 6 τρίκλινα. Αποτελείται από έξι πτέρυγες και ένα κεντρικό κτίριο.

Συγκεκριμένα:

-Κεντρικό κτίριο το οποίο αποτελείται από υπόγειο με αποθήκες τροφίμων, αποθήκες, πυροσβεστικά μπόιλερ, ψυγεία, αποδυτήρια προσωπικού, W.C. και γραφεία.
-Ισόγειο με reception, 11 δίκλινα δωμάτια, δύο αποθήκες, lobby, καθιστικό, W.C. και εστιατόριο καθώς και Α΄ όροφο με 21 δίκλινα δωμάτια.
-Πτέρυγα 1 με ισόγειο το οποίο περιλαμβάνει 4 δίκλινα δωμάτια και Α’ όροφο με επίσης 4 δίκλινα δωμάτια.
-Πτέρυγα 2 με ισόγειο το οποίο περιλαμβάνει 2 δίκλινα δωμάτια και ένα τρίκλινο, και Α’ όροφο με 2 δίκλινα δωμάτια και ένα τρίκλινο.
-Πτέρυγα 3 με ισόγειο το οποίο περιλαμβάνει 6 δίκλινα δωμάτια και Α’ όροφο με 2 δίκλινα και 2 τρίκλινα δωμάτια.
-Πτέρυγα 4 με ισόγειο το οποίο περιλαμβάνει 6 δίκλινα δωμάτια και Α’ όροφο ο με 2 δίκλινα και 2 τρίκλινα δωμάτια.
-Πτέρυγα 5 με ισόγειο το οποίο περιλαμβάνει 10 δίκλινα δωμάτια, Α’ όροφο με 10 δίκλινα δωμάτια και Β’ όροφο ο οποίος με 10 δίκλινα δωμάτια.
-Πτέρυγα 6 με ισόγειο το οποίο περιλαμβάνει 9 δίκλινα δωμάτια.
Μπροστά από τον χώρο εισόδου στο κεντρικό κτίριο, διαμορφώνεται πλατεία – αυλή με χώρους στάθμευσης αυτοκίνητων και λεωφορείων. Από εκεί ένα εκτεταμένο δίκτυο πεζόδρομων (με υπαίθριες κλίμακες και ράμπες) συνδέει όλα τα επιμέρους κτίρια και τους χώρους του γηπέδου.
Στον περιβάλλοντα χώρο του ακινήτου έχουν κατασκευασθεί δύο πισίνες 215 τ.μ. και 350 τ.μ. περίπου καθώς και ένα γήπεδο τένις. Τα τμήματα περιμετρικά των πισινών φέρουν επένδυση με πλακίδια ενώ το υπόλοιπο τμήμα του γηπέδου διαθέτει φύτευση από γκαζόν, παρτέρια με φυτεύσεις και διαδρόμους επικοινωνίας των κτιρίων και των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου.

Η ποιότητα κατασκευής και η συντήρηση χαρακτηρίζονται καλές. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση εκτίμησης, το Zenith Sea Side Hotel λειτουργεί με το σύστημα All Inclusive κατά τη θερινή περίοδο.

Πηγή newmoney.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου