Τοπικές Ειδήσεις

Απερίγραπτη η κατάσταση που επικρατεί στη ΔΕΥΑΡ!

Ανησυχητική χαρακτηρίζεται η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην ΔΕΥΑΡ με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, τον πρόεδρό της κ. Σωτήρη Βαγιανό και τον νομικό σύμβουλο της επιχείρησης κ. Ακη Δημητριάδη, να προβαίνουν σε αποκαλυπτικά στοιχεία. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες, από κοινού στο Δημαρχείο, υπογράμμισαν ότι από την ώρα που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή και δόθηκε εντολή για ελέγχους, εντοπίστηκαν ληξιπρόθεσμα χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για μια σειρά από λόγους στους οποίους αναφέρθηκαν διεξοδικά –αφήνοντας σοβαρές αιχμές για κακοδιαχείριση της προηγούμενης διοίκησης της επιχείρησης.
Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΓΙΑΝΟΣ
Αναλυτικότερα, ξεκινώντας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ρόδου κ. Σωτήρης Βαγιανός, στην αρχική τοποθέτησή του, τόνισε τα εξής:
«Θέλω να ξεκινήσω αυτή τη συνέντευξη Τύπου θυμίζοντας τον σκοπό που καλείται να υπηρετήσει η ΔΕΥΑΡ. Η ΔΕΥΑΡ είναι υπεύθυνη για την παραγωγή και διανομή στους καταναλωτές του προϊόντος που καλείται νερό ανθρώπινης κατανάλωσης. Το αποχετευτικό έργο του Δήμου και την παραγωγή του προϊόντος που καλείται επεξεργασμένα αστικά λύματα κατάλληλα για ασφαλή διάθεση στο περιβάλλον. Στην αρμοδιότητα της επιχείρησης αυτής, είναι η ίδια η ζωή μας, η ποιότητά της, ο πολιτισμός μας, η οικονομία μας, το περιβάλλον που ζούμε και το μέλλον του νησιού. Από τη στιγμή που ο δήμαρχος, μου ανακοίνωσε ότι θα είμαι πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ είχα και έχω συναίσθηση των ευθυνών, του καθήκοντος που κλήθηκα να υπηρετήσω. Πριν αναλάβω τα καθήκοντά μου, ξεκίνησα μια έρευνα –αφού δεν υπήρχε πίστωση χρόνου.
Τα πρώτα δεδομένα που έλαβα ήταν αποκαρδιωτικά αφού η επιχείρηση φαίνεται ότι έχει 25 εκ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ΔΕΗ, ΠΝΑι και προμηθευτές με ταμειακά διαθέσιμα ύψους 49.000 ευρώ την 1.1.2024.
Σε μια επιχείρηση που τα λειτουργικά της έξοδα είναι 20 εκ. ευρώ (χωρίς κανένα έργο) που βεβαιώνει προϊόντα και υπηρεσίες ύψους 23 εκ. ευρώ και καταφέρνει να εισπράξει τα 18 εκ. ευρώ είναι κατανοητό πως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Στο ισοζύγιό της εμφανίζονται 63 εκ. ευρώ ανείσπρακτα τα οποία εξετάζουμε. Η ΔΕΥΑΡ είναι χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και με χρέη 6 εκ. ευρώ στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.
Καταλήξαμε ότι η επιχείρηση έχει δυνατότητα να βεβαιώνει γύρω στα 48 εκ. ευρώ. Ξεκινήσαμε την έρευνα για να δούμε γιατί υπάρχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις. Αρχικά εντοπίσαμε έναν μεγάλο αριθμό συνδέσεων που δεν έχουν καταγραφεί (παράνομες ή δεν έχουν εντοπιστεί οι ιδιοκτήτες τους). Ωστόσο, το μεγάλο αντικείμενο ελέγχου είναι οι διαγραφές οφειλών. Με βάση τα επίσημα στοιχεία προκύπτουν ότι την τελευταία τετραετία έγιναν πάνω από 14 εκ. ευρώ διαγραφές. Το τελευταίο τρίμηνο του 2023 έγιναν διαγραφές 3.711.733 ευρώ. Έχουμε αναθέσει σε υπάλληλο να εξετάσει μία προς μία τις περιπτώσεις για να δούμε τα πραγματικά δεδομένα. Στη συνέχεια ζητήσαμε τον έλεγχο των διακανονισμένων οφειλών, δεδομένου ότι φαίνονται 20 εκ. ευρώ να έχουν διακανονιστεί (από το 2021 και τροποποιήθηκε το 2022). Οι γνωμοδοτήσεις αναφέρουν ότι απαγορεύεται η διαγραφή κεφαλαίου εκ του νόμου. Στην έρευνα που έγινε όμως, διαπιστώσαμε ότι όσοι ήρθαν να πληρώσουν εφάπαξ καταβολή, έγινε με μεταχρονολογημένες επιταγές (π.χ. για το 2028) και διαγράφηκαν τεράστια ποσά. Υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις, χωρίς επιταγές, με ιδιωτικά συμφωνητικά ανάμεσα στον πρόεδρο και στον πελάτη που ορίζει την οφειλή που προκύπτει μετά την έκπτωση –που θεωρήθηκε πάλι εφάπαξ καταβολή. Με αυτό τον τρόπο διαγράφηκαν πάνω από 3 εκ. ευρώ που όμως δεν εισπράχθηκαν από την ΔΕΥΑΡ. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τι ζημιά μπορεί να υποστεί η επιχείρηση από μια τέτοια διαχείριση. Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός απέναντι σε ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα στην ΔΕΥΑΡ.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι τα άδεια ταμεία της ΔΕΥΑΡ, οι άδειες αποθήκες, η εξαθλίωση και η απώλεια αξιοπιστίας της επιχείρησης. Η ΔΕΥΑΡ πρέπει να είναι οικονομικά ισχυρή για να μπορεί να αντεπεξέρχεται στις προκλήσεις της εποχής. Αν δεν είχαν γίνει αυτά, θα είχαμε 4-5 εκ. ευρώ στα ταμεία μας.
Εμείς δεν θέλουμε να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή του τόπου μας. Ανέλαβα την ΔΕΥΑΡ και δεν έχω σκοπό να κληθώ να απολογηθώ για πράγματα που δεν έχω κάνει. Την Παρασκευή είχα την υποχρέωση να υπογράψω μία εκ των επιταγών που σας προανέφερα και η επίσκεψή μας στον εισαγγελέα είχε να κάνει με το αν μια τέτοια υπογραφή θα με έκανε συνένοχο ή θα ήμουν μέρος μιας παρατυπίας. Δεν υπάρχει καμία εκδικητική προσπάθεια ούτε προσωποποιούμε τίποτα. Δίνουμε στον κόσμο τα δεδομένα. Επίσης, οι επιταγές δεν εμφανίζονται πουθενά, λογιστικά ενώ τα συμφωνητικά δεν έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες. Στα συρτάρια της ΔΕΥΑΡ υπάρχει ένας μεγάλος όγκος αξιογράφων που έφτασαν με την ίδια επίκληση, που σφραγίστηκαν και δεν πληρώθηκαν ποτέ. Και βέβαια, δεν κινήθηκε καμία διαδικασία. Η ΔΕΥΑΡ κρατάει στα χέρια της την υποδομή του νησιού. Έχω εντολή από τον δήμαρχο να σώσω την ΔΕΥΑΡ και να την κάνω να λειτουργεί ως πρότυπη επιχείρηση και δεν θα καλύψω πιθανές παρανομίες».
Είπε ακόμη πως αν υπάρχουν ευθύνες, θα αποδοθούν από τη δικαιοσύνη.

Η ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ
Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αρχής γενομένης από τα μέτρα που θα ληφθούν εφεξής αλλά και την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα διοίκηση, ο κ. Βαγιανός τόνισε τα εξής:
«Αυτή την στιγμή στη ΔΕΥΑΡ υπάρχει μία τιμολογιακή πολιτική η οποία δεν έχει σχεδιαστεί με καμία μελέτη κόστους – οφέλους. Υπάρχουν προφανείς αδικίες σε όλα τα επίπεδα. Η κοινωνική πολιτική που έχουμε συζητήσει με τον δήμαρχο και θα σχεδιάσουμε θα βασίζεται πάρα πολύ στα κοινωνικά κριτήρια, θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις για ανθρώπους μακροχρόνια ανέργους, για ΑΜΕΑ, για πολύτεκνες οικογένειες όπως επίσης, στην ίδια τιμολογιακή πολιτική, θα προστατεύσουμε και τους καλούς μας πελάτες, τους μεγάλους πελάτες, επιχειρηματίες και επενδυτές, οι οποίοι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, επειδή κάνουν μεγάλη κατανάλωση, χρεώνονται ακριβότερα. Συνήθως οι όροι της αγοράς και της κοινής λογικής λένε ότι ο καλός πελάτης έχει και καλύτερη τιμή. Εδώ, εμείς ‘τιμωρούμε’ κάποιον ο οποίος φέρνει λεφτά στο νησί και δίνει δουλειά σε ανθρώπους. Η τιμολογιακή πολιτική, θα πρέπει να βασιστεί σε μια μελέτη κόστους – οφέλους, έτσι ώστε να ξέρουμε τι τιμολογούμε. Να είστε σίγουροι ότι τα οικονομικά δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής είναι ότι η ΔΕΥΑΡ μπορεί να παρέχει στο νησί πολύ φτηνό νερό, σε σχέση με πολλές πόλεις στον κόσμο, διότι το νησί ΕΧΕΙ νερό».
Αναφορικά με τα μέτρα που θα ληφθούν από εδώ και στο εξής, δήλωσε: «Εμείς θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων. Δεν είμαστε δικαστές. Σας παρουσιάσαμε σήμερα, τα δεδομένα. Ό,τι είναι μεμπτό και μας δοθεί εντολή, αυτό θα ακολουθήσουμε. Εμείς, αυτή την στιγμή, εντοπίζουμε τα προβλήματα. Εμείς θα σχεδιάσουμε το μέλλον της ΔΕΥΑΡ. Μπορούμε να πάμε παρακάτω, ζητώντας την βοήθεια του κόσμου. Η νέα δημοτική αρχή, έχει ως πυλώνα της πενταετίας που θα διοικήσει, την εξωστρέφεια. Αυτή, έχει πάρα πολλές προεκτάσεις –πέρα από τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα και τη συνεργασία με την ΠΝΑι και την Ε.Ε.- θα ζητήσουμε την βοήθεια του κόσμου. Θα ζητήσουμε από τον κόσμο να κατανοήσει τα προβλήματα, να σταθεί δίπλα μας, να μας ενημερώσει έτσι ώστε να μπορέσουμε να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα και να μπορούμε στοχευμένα να δώσουμε τις λύσεις που πρέπει, χωρίς να κάνουμε διακρίσεις όπως π.χ. να δώσουμε προτεραιότητα στον ένα ή στον άλλον (επειδή είναι ψηφοφόρος μου ή όχι). Η στρατηγική και ο σχεδιασμός για την διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, πηγάζει από ένα κεντρικό σχέδιο, το οποίο ο δήμαρχος έχει χαράξει κι εμείς, δίπλα του προχωράμε για να εκτελέσουμε αυτό τον σχεδιασμό».
Σε ερώτηση από πότε ξεκινούν οι έλεγχοι (από ποια χρονική περίοδο) ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ δήλωσε: «Πέραν των επιταγών οι οποίες δεν είναι ληξιπρόθεσμες, υπάρχει ένα πλήθος αξιογράφων το οποίο ξεπερνά τα 200 στον αριθμό, όπου συμπεριλαμβάνονται επιταγές, συναλλαγματικές, οι οποίες αφορούν συναλλαγές του παρελθόντος που είτε δεν έχουν εισπραχθεί, είτε σφραγίστηκαν κ.ο.κ. Δεν έχει κινηθεί η διαδικασία είσπραξης των ποσών αυτών. Εικάζω ότι έχουν επανέλθει αυτές οι οφειλές (θα το επανεξετάσουμε, αφού είμαστε σε περίοδο έρευνας).
Τα αξιόγραφα αυτά, φτάνουν στην υπηρεσία χωρίς να περνάνε στα φορολογικά λογιστικά της βιβλία ως αξιόγραφα παραλαβής. Το παράδοξο είναι ότι έχουμε αξιόγραφο, το οποίο είναι μεταχρονολογημένο, το θεωρούμε εφάπαξ καταβολή, το ποσόν υπάρχει, αλλά δίνουμε βεβαίωση ότι ο άνθρωπος δεν οφείλει. Μερικά από αυτά προέρχονται από το 2018 κι έπειτα, αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα δεν μπορώ να μιλήσω με αριθμούς».

Ο ΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
Τοποθετούμενος ο κ. Άκης Δημητριάδης, νομικός σύμβουλος είπε τα εξής:
«Όταν κλήθηκα από τον κ. Βαγιανό, είδα κάποια πράγματα τα οποία δεν ήξερα, δεν είχα ενημέρωση –ούτε από τη νομική υπηρεσία, ούτε από το λογιστήριο, ούτε από την διοίκηση. Εάν εγώ, είχα γνώση, δεν θα είχαν γίνει. Οι διακανονισμοί γίνονταν ανέκαθεν στην ΔΕΥΑΡ. Διότι το νερό είναι είδος πρώτης ανάγκης και καμία δημοτική αρχή, δεν έρχεται να κλείσει το νερό τόσο εύκολα, άσχετα αν υπάρχουν οφειλές ή όχι. Αυτό λοιπόν, που δεν μπορώ να δεχτώ είναι ότι όταν έχω εφάπαξ εξόφληση, σημαίνει ότι την ημέρα που υπογράφεται το συμφωνητικό, πρέπει να μπουν και τα χρήματα. Για δε τα συμφωνητικά αυτά, εγώ θα εισηγηθώ την ακύρωσή τους και αυτόν τον διακανονισμό όποιος θέλει, μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί να έρθει να ρυθμίσει την οφειλή του, σύμφωνα με νόμιμες διαδικασίες και φυσικά, όταν λέμε ότι εμείς αυτή την στιγμή έχουμε άμεση ανάγκη ρευστότητας και χρηματικών αποθεμάτων, σημαίνει ότι όποιος θέλει, θα έρθει και θα πληρώσει εκείνη την στιγμή.
Δεν εκδίδεται πιστωτικό σημείωμα ή τιμολόγιο από την ΔΕΥΑΡ χωρίς να έχουμε εισπράξει, με ένα αξιόγραφο του 2029 –που δεν ξέρω μέχρι το 2029 τι θα έχει γίνει… Και θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι οι περιπτώσεις αυτές, είναι πρόβλημα και για τους υπόλοιπους. Δηλαδή υπάρχει θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού. Δεν μπορεί κάποιος να ρυθμίζει τα χρήματα αυτά της ΔΕΥΑΡ, σε βάρος αυτών οι οποίοι είναι συνεπείς απέναντι στην επιχείρηση. Εμείς, επιβραβεύουμε σαν επιχείρηση (και όσο είμαι εγώ νομικός σύμβουλος) τους συνεπείς».
Εκεί συμπλήρωσε ο κ. Βαγιανός: «Στην παρούσα φάση, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Επί της ουσίας, επιβραβεύονται αυτοί που είναι συστηματικά κακοπληρωτές ή αφήνουν να διογκώνονται τα χρέη τους, γνωρίζοντας πως κάποιος θα τους τα διαγράψει. Το 2019 π.χ. από τα 23 εκ ευρώ, έγινε ένας τζίρος 21 εκ. ευρώ γιατί έγιναν κάποιες διαγραφές. Υπάρχουν δικλείδες στον ιδρυτικό νόμο της ΔΕΥΑΡ που μπορεί για λόγους κοινωνικούς, αδυναμία οικονομική ή από κάποια διαρροή κ.λπ. οι οποίες εδράζουν την διαγραφή μιας οφειλής. Εδώ όμως, βλέπουμε ότι συγκριτικά με το 2019, το 2023 η ΔΕΥΑΡ έχασε ένα κεφάλαιο από τον τζίρο της ύψους 6 εκ. ευρώ. Κι αν δεχτούμε ότι έγινε η διαδικασία με την εφάπαξ καταβολή, δεν εισπράχθηκε τίποτε. Δεν είναι στα ταμεία της το ποσό που αναλογεί στους διακανονισμούς αυτούς».
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ερωτηθείς εάν σε αυτή τη διαδικασία εμπλέκονται αιρετοί, υπηρεσιακοί και πόσες έχουν παραγραφεί απάντησε:
«Από όσο γνωρίζω και από την έρευνα που έχω κάνει μέχρι σήμερα, θέλω να γίνει σαφές ότι είμαι στην ΔΕΥΑΡ δέκα μέρες. Για τις παλιές επιταγές οι οποίες σφραγίστηκαν δεν έχει γίνει καμία κίνηση για την είσπραξή τους. Είναι πάνω από 10 εκ. ευρώ. Για το ποιοι εμπλέκονται: εμείς δεν ήρθαμε εδώ για να αποδώσουμε ευθύνες σε κανέναν…».
Μιλώντας επί του θέματος ο κ. Δημητριάδης τόνισε:
«Εμείς κάνουμε μια καταγραφή, του τι παραλαμβάνεται από τη νέα διοίκηση. Η καταγραφή αυτή, είναι in rem (σε πραγματική κατάσταση). Δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε ποιοι είναι αυτοί που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. Αυτή τη στιγμή, η υπηρεσία, αυτό που κάνει και προς προστασία της νέας διοίκησης είναι μια αποτύπωση, του τι παραλαμβάνει, τι έχει γίνει και εφόσον αυτό μπορεί να ενέχει ποινικές ευθύνες (ή μόνο αστικές ή μια παράμετρο ως προς το θέμα της είσπραξης). Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι πρέπει για την αντιπαροχή του νερού που πηγαίνει σε ξενοδοχειακές μονάδες, νοικοκυριά, επιχειρήσεις να υπάρχει η αντίστοιχη καταβολή. Έγιναν μειώσεις από την ΔΕΥΑΡ αλλά δεν μπορεί μονόπλευρα να στηρίζει το κοινωνικό σύνολο, χωρίς αυτό να στηρίζει ό,τι εκπροσωπεί η ΔΕΥΑΡ –το νερό. Το νερό που έχουν τα νοικοκυριά, τα ξενοδοχεία και τα κρουαζιερόπλοια. Όλα αυτά, συντηρούν το νησί μας. Σε αυτά εμείς επικεντρωνόμαστε και θέλουμε η ΔΕΥΑΡ να λειτουργήσει ως εταιρεία ιδιωτικού δικαίου αφού έχει αυτοτέλεια. Αυτή τη στιγμή πρέπει να αντέξει και πρέπει να ορθοποδήσει –και στα έργα συντήρησης και σε νέα έργα που θα αναβαθμίσουν το αποχετευτικό και στον εκσυγχρονισμό όλων των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων».
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ είπε ακόμη ότι τα ιδιωτικά συμφωνητικά που ρυθμίζουν την οφειλή μετά την έκπτωση, είναι μεταξύ του πρώην προέδρου και του πελάτη που έκανε τον διακανονισμό.
Ο κ. Δημητριάδης ξεκαθάρισε ότι «δεν θα αφήσουμε κανένα ποσόν να παραγραφεί» ενώ ο κ. Βαγιανός είπε ότι «δεν υπάρχουν στα δεδομένα της ΔΕΥΑΡ πάρα πολλές υποθέσεις που εμπίπτουν στη διαδικασία της παραγραφής. Οι αποφάσεις για διαγραφές των οφειλών είναι στην αρμοδιότητα του δ.σ. της ΔΕΥΑΡ και δεν έχει καμία σχέση το δημοτικό συμβούλιο ενώ δεν έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα».
Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΛΙΑΔΗΣ
Τον λόγο έλαβε και ο δήμαρχος κ. Αλ. Κολιάδης ο οποίος στην τοποθέτησή του, τόνισε τα εξής:
«Έχετε καταλάβει όλοι σας το πόσο εμπιστεύομαι τον νέο πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ. Δεν είναι τυχαίο που επιλέχθηκε ο Σ. Βαγιανός γι’ αυτή την δύσκολη θέση. Αυτή την στιγμή, είναι σε αποστολή. Υπάρχουν εύκολες και δύσκολες αποστολές. Δεν θα τον έστελνα κάπου για να έχει πρόβλημα αύριο – μεθαύριο και ο ίδιος, και η οικογένειά του και τα τρία του κορίτσια. Σας λέω ξεκάθαρα ότι θα προστατεύσω τους συνεργάτες μου, τον κάθε αιρετό, να μην πέσει σε παγίδες ούτε να βρεθεί υπόλογος για κάτι που έρχεται από το παρελθόν.
Ναι, η ΔΕΥΑΡ είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για εμάς –και όχι μόνον. Είναι μια μεγάλη πληγή για τον Δήμο Ρόδου. Κι αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες στο νησί μας… ότι κάτι δεν πάει καλά στην ΔΕΥΑΡ. Καλούμαστε εμείς να το λύσουμε, αυτή είναι η ευθύνη μας. Και γι’ αυτό μας επέλεξε και ο κόσμος. Επιτέλους, όλα στο φως και να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και να τα πούμε με το όνομά τους. Ρωτήσατε εάν υπάρχουν αιρετοί που εμπλέκονται; Βεβαίως και υπάρχουν αιρετοί και υπηρεσιακοί στις διαγραφές και με πολύ άκομψο τρόπο! Δεν μπορεί να είσαι διευθυντής ή αιρετός και να επικαλείσαι διαγραφή, παραγραφή χρεών στην ΔΕΥΑΡ και να τρέχουμε να κλείνουμε το νερό σε σπίτι στην Μέγγαβλη, στον Άγιο Νικόλαο, στα Μαράσια ή σε κάποιο χωριό επειδή υπάρχει οφειλή των 150-200 ευρώ. Όχι κύριοι αυτό δεν θα ξαναγίνει!
Δεν είμαστε όμως εδώ, για να ποινικοποιήσουμε την πολιτική. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μας. Αλλά να είστε σίγουροι ότι αναγκαστήκαμε να πάμε στον εισαγγελέα, επειδή αυτό μας συμβούλευσαν οι νομικοί μας σύμβουλοι, οι ορκωτοί λογιστές. Δεν μπορούμε να ζούμε με την αβεβαιότητα να μην ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Δεν μιλάμε για 30, 40 και 100.000 ευρώ. μιλάμε για εκατομμύρια –αν και το ποσό δεν παίζει ρόλο. Μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ του ροδιακού λαού, μια μεγάλη αδικία και ανισότητα απέναντι στους πολίτες. Δεν υπάρχουν κατηγορίες πολιτών. Για εμάς όλοι είναι ισάξιοι.
Εγώ ήμουν στο δ.σ. μέχρι το 2021. Δεν ήμουν στην ΔΕΥΑΡ μετά τον Γενάρη του 2022. Και γι’ αυτό παραιτήθηκα για συγκεκριμένους λόγους που θα αναφερθούν όταν πρέπει. Αυτή η ρύθμιση δεν ψηφίστηκε ποτέ από εμένα. Όσοι υπέγραψαν ήταν τρεις αιρετοί ούτε καν υπηρεσιακοί. Εγώ οφείλω να προστατεύσω όλα τα μέλη να μην πέσουν στις ίδιες παγίδες. Μερικές φορές οι πιέσεις είναι πολύ μεγάλες και σε αιρετούς και σε υπηρεσιακούς. Δεν θα συμβεί αυτό μ’ εμένα. Εμείς τον ύπνο μας, δεν θα τον χάσουμε. Αν άλλοι τον χάσουν, ας πρόσεχαν. Εμείς οφείλουμε να τα φέρουμε όλα στο φως. Έχουμε πέντε χρόνια μπροστά μας, σκληρής δουλειάς, διαφάνειας και με καθαρές κουβέντες απέναντι σε όλους».
Τέλος, αναφερόμενος στον κ. Γιώργο Υψηλάντη επεσήμανε πως συνταξιοδοτήθηκε το 2022, τον οποίο στήριξε ανοιχτά για κάθε επιλογή του ενώ επεσήμανε ότι για 3 μήνες πρόεδρος στην ΔΕΥΑΡ ήταν και ο Αντώνης Καμπουράκης.
Σημειώθηκε μάλιστα ότι από το 2018 δεν έχουν ελεγχθεί οι οικονομικές χρήσεις της ΔΕΥΑ Ρόδου από ορκωτούς λογιστές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου