Την παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ, Γ.Ρουμπάτη ζήτησε ο Πάνος Καμμένος για την υπόθεση καταγγελιών του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Real News”, ο πρόεδρός των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξήρε τις ικανότητες και το επίπεδο πληροφοριών των στελεχών της Υπηρεσίας, όμως άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ορισμένες υποθέσεις η διοίκηση.

«Διαφωνώ με τη διοίκηση της ΕΥΠ και συγκεκριμένα με τον κ.Ρουμπάτη, διότι όταν βλέπουμε διαλόγους που υποκλάπηκαν από την ΕΥΠ να βγαίνουν σε τηλεοπτικές εκπομπές και στα χέρια του κ.Πανούση έγγραφες συνομιλίες, θα έπρεπε ουσιαστικά αυτά να οδηγήσουν τον κ. Ρουμπάτη στην παραίτησή του. Από εκεί και πέρα, δεν γίνεται να ανταλλάσσουν πληροφορίες σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη – και μιλάμε για τον κ. Πανούση – με τον διοικητή της ΕΥΠ», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ.Καμμένος άσκησε κριτική στην ΕΥΠ για την επιλογή της να αποστείλει έγγραφο στο ΝΑΤΟ λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν τζιχαντιστές που περνούν και πως δεν έχουν τέτοιου είδους στοιχεία».

«Στοιχεία υπάρχουν. Ξεκάθαρα πράγματα. Το Λιμενικό Σώμα συνέλαβε στην Κω δύο εξ αυτών. Στα κινητά τους τηλέφωνα είχαν φωτογραφίες με τη σημαία του ISIS, με καλάσνικοφ και με θύματα. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα αποτελεί τη χώρα σταθερότητας που μπορεί να δημιουργήσει ένα “τόξο” σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Ελλάδα σε στρατιωτική επέμβαση κατά των τζιχαντιστών, ο κ. Καμμένος τόνισε πως δεν έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής από την Γαλλία.

Σύμφωνα με τον κ.Καμμένο, η Ελλάδα ίσως διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία μιας συμμαχίας για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ