Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Το ποινολόγιο του τοπικού

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπή, που αφορούν τις ποινές στους ποδοσφαιριστές και τις αποφάσεις επί των απολογιών.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Α.Ε. Κω- Διγενής στις 13/05 (αγώνας κατάταξης, 5η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Κω, Ν. Βακουφτσή, ποινή τριών αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 30 ευρώ για βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ. 1γ και άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Κω, Μαρ. Κιολέ, ποινή έξι αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 60 ευρώ γιατί απώθησε βίαια τον διαιτητή και για ανάρμοστη διαγωγή στον διαιτητή (διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. Ι –άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Διγενή, Τσ. Νικολέττο, ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α περ.Ι του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι τις 19/06/2017 (άρθρο 33’ παρ. 2’ του Π.Κ.).
Αποφάσεις απολογιών
Α.Ο. Βαθύ- Α.Ο. Αθλοπαιδιών στις 07/05 (Εφηβικό, διεκόπη)
Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται ότι το εγκαλούμενο σωματείο του Α.Ο. Βαθύ τέλεσε τις αποδιδόμενες σε αυτό πειθαρχικές παραβάσεις και επιβάλλει στο σωματείο τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:
Α) ο διακοπείς αγώνας πρωταθλήματος για το Εφηβικό Πρωτάθλημα Νήσων, κατακυρώνεται με 0-3 υπέρ του Α.Ο. Αθλοπαιδιών και από την τρέχουσα βαθμολογία του Α.Ο. Βαθύ αφαιρούνται τρείς βαθμοί (άρθρο 21’ παρ. 2’ περ. β’ του ΚΑΠ).
Επίσης σύμφωνα με το ίδιο άρθρο από την ομάδα του Α.Ο. Βαθύ αφαιρούνται δύο βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα 2017-2018. Σύμφωνα με το άρθρο 21’ παρ. 2’ του ΚΑΠ τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από την ανυπαίτια ομάδα (Α.Ο. Αθλοπαιδιών).
Β) ποινή στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα του για δύο αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ (άρθρο 15’ παρ. 4’ περ. β’ του Π.Κ.).
Ταξιάρχης Αρχαγγέλου- Ατρόμητοι Ρόδου στις 06/05 (18η αγωνιστική, Παιδικό)
Η Πειθαρχική Επιτροπή αποφαίνεται ότι, η αδυναμία προσέλευσης της ομάδος των Ατρόμητων Ρόδου στον αγώνα με τον Ταξιάρχη Αρχαγγέλου για το Παιδικό Πρωτάθλημα Δωδεκανήσου, δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα της (άρθρο 17’ παρ. 3’ του ΚΑΠ).
Απαλλάσσει την ομάδα των Ατρόμητων Ρόδου από την αποδιδόμενη σε αυτό πειθαρχική παράβαση και διατάσσει τον επανορισμό του μη τελεσθέντος αγώνος, μέσα σε χρονικό διάστημα εντός δεκαπέντε ημερών από την ημέρα έκδοσης της απόφασης, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 21’ παρ. 1’ περ. α’ του ΚΑΠ.
Ένσταση του Α.Ο. Βαθύ στον αγώνα με τον Α.Ο. Αθλοπαιδιών για το Εφηβικό πρωτάθλημα Νήσων
Η Πειθαρχική Επιτροπή ομόφωνα απορρίπτει την ένσταση του σωματείου του Α.Ο. Βαθύ κατά του κύρους του αγώνος με την ομάδα του Α.Ο. Αθλοπαιδιών στις 07/05/2017, διότι ο αγώνας ακόμα και αν ξεκίνησε με καθυστέρηση, έγινε κατόπιν αποδοχής της καθυστέρησης έναρξης και από τις δύο ομάδες.
Ως εκ τούτου και σε ανάλογη εφαρμογή των άρθρων 21’ παρ. 1’ περ. γ’ και 9’ παρ. 4’ του Πειθαρχικού Κώδικα το Φ.Α. παραμένει ισχυρό για τα πραγματικά περιστατικά και τις παραβάσεις που αναγράφονται σε αυτό.
Η Πειθαρχική Επιτροπή διατάσσει την κατάπτωση του κατατεθέντος παραβόλου της ενιστάμενης ομάδος, υπέρ της διοργανώτριας αρχής ΕΠΣΔ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου