Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Το ποινολόγιο στα τοπικά πρωταθλήματα

Τις αποφάσεις της Πειθαρχικής της Επιτροπής ανακοίνωσε η ΕΠΣΔ, που αφορούν στις ποινές που επιβλήθηκαν στα τοπικά πρωταθλήματα της Δωδεκανήσου.
Αναλυτικά οι αποφάσεις της Π.Ε. είναι οι εξής:
«Ποινές ποδοσφαιριστών
Διγενής- Ποσειδώνας Καρπάθου στις 31/01 (18η αγων. )
Στον ποδοσφαιριστή του Διγενή, Χ. Σιέχ ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στους διαιτητές (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Ποσειδώνας Καρπάθου- ΠΑΟΚ Κω στις 27/01 (7η αγων. εξ αναβολής- διεκόπη)
Στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Κω, Α. Υφαντή ποινή μίας αγωνιστικής για προφανή ευκαιρία για γκολ (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Κω, C. Fouseka Ferreira ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Ηρακλής Λάρδου- Κλεάνθης στις 27/01 (18η αγων.)
Στον ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Λάρδου, Λ. Ντερστίλα ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Απόλλωνας Καλυθιών- Ηρακλής Μαριτσών στις 27/01 (18η αγων.)
Στον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Καλυθιών, Αν. Σαββούλη ποινή μίας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (υποσχόμενη επίθεση), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Άγιος Ισίδωρος- Α.Σ. Χάλκης στις 28/01 (11η αγων.)
Στον ποδοσφαιριστή του Α.Σ. Χάλκης, Γ.Τ. Καραγιάννη ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Ευκλής- Ορφέας στις 28/01 (11η αγων.)
Στον ποδοσφαιριστή του Ορφέα, Γ. Σέντη ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στο διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ’ περ. Ι και άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Ορφέα, Α. Αντωνιάδη ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στο διαιτητή (ασάφεια, άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι και θ’ του Π.Κ.).
Ευαγόρας- Α.Ο. Καλαβαρδών στις 28/01 (14η αγων.)
Στον ποδοσφαιριστή του Ευαγόρα, Εμμ. Πρωτόπαπα ποινή μίας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού, ανάρμοστη συμπεριφορά στο διαιτητή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Αστέρας Παστίδας- Άρης Αρχαγγέλου στις 27/01 (12η αγων.-Κ16)
Στον ποδοσφαιριστή του Άρη Αρχαγγέλου, Α. Μπαρμπαντώνη ποινή μίας αγωνιστικής για προφανή ευκαιρία για γκολ/πιάνοντας την μπάλα με το χέρι (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Παστίδας, Μ. Τρέπα ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι 29.02.2024 (άρθρο 24’ Παρ. 2’ του Π.Κ.).
Αποφάσεις επί των απολογιών
Ακουσίλαος- Άγιος Ισίδωρος στις 21/01 (10η αγων.)
Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις. Επιβάλλει στο σωματείο του Ακουσίλαου την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο 50) ευρώ, επί παραβάσει των άρθρων 1,5 επ. 14’ παρ. 1,2,3 και 4’ περ. β’ και άρθρο 15’ παρ. 3’ περ. α’ του Π.Κ.
Ποσειδώνας Καρπάθου-ΠΑΟΚ Κω στις 27/01 (7η αγων. εξ αναβολής- διεκόπη)
Ο αγώνας Ποσειδώνας Καρπάθου-ΠΑΟΚ Κω για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου 7ης αγωνιστικής, εξ αναβολής, κατακυρώνεται υπέρ της ομάδος του Ποσειδώνα Καρπάθου με σκορ 3-0, διότι βάση του άρθρου 21’ παρ. 9α΄’ και β’ η ομάδα του ΠΑΟΚ Κω παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους από 7 ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολών και τραυματισμών ποδοσφαιριστών (αρχική σύνθεση 11 ποδοσφαιριστών και 6 αναπληρωματικών, δεν είχαν όμως δικαίωμα αλλαγών λόγω ότι είχαν κάνει αλλαγές σε 3 φυσικές διακοπές του αγώνα). Επίσης στην ομάδα του ΠΑΟΚ Κω επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (άρθρο 21’ παρ. 9α’ και β’ και άρθρο 16’ παρ. 3α’ του ΚΑΠ).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι 29.02.2024 (άρθρο 24’ Παρ. 2’ του Π.Κ.).
Διαπιστωτικές πράξεις (αποβολές παραγόντων-προπονητών)
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 144 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Διγενής- Ποσειδώνας Καρπάθου που διεξήχθη στο γήπεδο Κοσκινού στις 31.01.2024, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του κ. Γ. Πατρού του σωματείου Διγενής και δη του δηλωθέντος ως εκπροσώπου αυτού, κ. Γ. Πατρού, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 142 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Άρης Αρχαγγέλου- Κλεόβουλος που διεξήχθη στο γήπεδο Αρχαγγέλου στις 27.01.2024, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του κ. Γ. Αμύγδαλου του σωματείου Άρης Αρχαγγέλου και δη του δηλωθέντος ως εκπροσώπου αυτού, κ. Γ. Αμύγδαλου, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 53 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Α.Ο. Σύμης- Απόλλωνας Απολλώνων που διεξήχθη στο γήπεδο Σύμης στις 27.01.2024, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του κ. Σ. Χατζηπέτρου του σωματείου Α.Ο. Σύμης και δη του δηλωθέντος ως προπονητού αυτού, κ. Σ. Χατζηπέτρου, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 53 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Ευκλή- Ορφέας που διεξήχθη στο γήπεδο Αγίου Σουλά στις 28.01.2024, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του κ. Σ. Χατζησταματά του σωματείου Ευκλής και δη του δηλωθέντος ως εκπροσώπου αυτού, κ. Σ. Χατζησταματά, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 53 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Ευκλής- Ορφέας που διεξήχθη στο γήπεδο Αγίου Σουλά στις 28.01.2024, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του κ. Ε. Αξιώτη του σωματείου Ορφέας και δη του δηλωθέντος ως προπονητού αυτού, κ. Ε. Αξιώτη, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Κλήση προς απολογία
Σύμφωνα με τις περιγραφές των Αξιωματούχων αγώνων, καλούνται για παραβάσεις των άρθρων του Π.Κ. σε έγγραφη απολογία μέχρι την Πέμπτη 08.02.2024 και ώρα 16:00, τα κάτωθι φυσικά και νομικά πρόσωπα:
Άρης Αρχαγγέλου- Κλεόβουλος στις 27/01 (18η αγων.)
Το σωματείο του Άρη Αρχαγγέλου, ο αναγραφόμενος στο Φ.Α. Γεώργιος Αμύγδαλος-εκπρόσωπος, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον διαιτητή και την έκθεση του παρατηρητή, επί παραβάσει των άρθρων 1,5, επ. 14’ παρ. 1,2,3 και 4’ περ. α’ και άρθρο 11’ παρ. 1,2,3,4 του Πειθαρχικού Κώδικα.
Καλείστε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΔ την Πέμπτη 08.02.2024 και ώρα 16:00 προς απολογία εγγράφως για τον αγώνα πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου, Όμιλος Νήσων μεταξύ των ομάδων Α.Ε. Λέρου- Α.Ο. Αργοναύτες Καλύμνου στις 31.01.2024. Συγκεκριμένα ο ποδοσφαιρικός αγώνας δεν διεξήχθη, διότι ο εγκαλούμενος Α.Ο. Αργοναύτες Καλύμνου, δεν προσήλθε στον αγωνιστικό χώρο την ορισθείσα ώρα έναρξης του αγώνα, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,5,17,21,22 του ΚΑΠ. Επίσης το σωματείο της Α.Ε. Λέρου να καταθέσει εγγράφως σχετικά με τη μη διεξαγωγή του αγώνα με το Α.Ο. Αργοναύτες Καλύμνου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου