ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Mega deal στον τουρισμό: Γαλλικός κολοσσός επενδύει 28,3 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχείο στην Σαντορίνη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
✦ Σύνοψη ⌄
  • Ο γαλ­λι­κός κολοσ­σός Extendam αποκτά το Radisson Blu Zaffron Resort στη Σαντο­ρίνη με τίμημα 28,3 εκατ. ευρώ, εισερ­χό­με­νος για πρώτη φορά στην ελλη­νική αγορά φιλο­ξε­νίας.
  • Η συμ­φω­νία ολο­κλη­ρώ­θηκε με τη νομική υπο­στή­ριξη της Χ. ΠΕΛΕΚΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η οποία παρείχε πλήρη νομική καθο­δή­γηση στους αγο­ρα­στές.
  • Η Extendam δια­χει­ρί­ζε­ται 400 ξενο­δο­χεία στην Ευρώπη και αναζητά επεν­δυ­τι­κές ευκαι­ρίες στην ελλη­νική αγορά, επι­βε­βαιώ­νο­ντας το ενδια­φέ­ρον διεθνών επεν­δυ­τών.
  • Η συναλ­λαγή ανα­δει­κνύει τη δυνα­μική της ελλη­νι­κής του­ρι­στι­κής αγοράς και την προ­ο­πτική ανά­πτυ­ξης στον τομέα της φιλο­ξε­νίας.

Ο γαλ­λι­κός κολοσ­σός Extendam εισέρ­χε­ται στην ελλη­νική αγορά φιλο­ξε­νίας απο­κτώ­ντας το ξενο­δο­χείο Radisson Blu Zaffron Resort στη Σαντο­ρίνη έναντι ποσού 28,3 εκατ. ευρώ.

Η συμ­φω­νία «σφρα­γί­στηκε» με τη συν­δρομή της Χ. ΠΕΛΕΚΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η οποία ήταν και ο νομικός σύμ­βου­λος των Extendam και Redcliffe Capital για την επέν­δυση.

Όπως ανα­φέ­ρει χαρα­κτη­ρι­στικά σε ανα­κοί­νωσή της η δικη­γο­ρική φίρμα Χ. ΠΕΛΕΚΗΣ που παρείχε νομικές συμ­βου­λές για την ολο­κλή­ρωση του mega deal η «νομική εκπρο­σώ­πηση της Extendam (Γαλλία) και της Redcliffe Capital Ltd (Ηνωμένο Βασί­λειο) στην εξαγορά του 100% του μετο­χι­κού κεφα­λαίου της L.S. Santorini Kamari Xenodocheiaki S.A., της εται­ρείας που κατέχει και λει­τουρ­γεί το Radisson Blu Zaffron Resort στο Καμάρι Σαντο­ρί­νης», ‘’έκλεισε’’ επι­τυ­χώς.

Το συνο­λικό τίμημα της συναλ­λα­γής -όπως προαναφέρθηκε- δια­μορ­φώ­θηκε σε 28,3 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ, ενώ πρέπει να σημειω­θεί πως είναι η πρώτη φορά που η Extendam απο­φα­σί­ζει να εισέλ­θει στην ελλη­νική αγορά φιλο­ξε­νίας και εντάσ­σε­ται στη στρα­τη­γική ανά­πτυ­ξης του επεν­δυ­τι­κού της χαρ­το­φυ­λα­κίου στην ευρω­παϊκή ξενο­δο­χειακή αγορά.

Η Extendam, είναι γαλλική εται­ρεία private equity, η οποία δια­χει­ρί­ζε­ται χαρ­το­φυ­λά­κιο 400 ξενο­δο­χείων στην Ευρώπη 32.000 δωμά­τιων και 5,1 δισ. αξία ενερ­γη­τι­κού (με βάση τα στοι­χεία στο τέλος του 2025) και αναζητά επεν­δυ­τι­κές ευκαι­ρίες σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Η Redcliffe Capital, από το Ηνωμένο Βασί­λειο, έχει παρου­σία 15 ετών στον κλάδο των επεν­δύ­σεων, ως ‘’boutique’’ επεν­δυ­τική εται­ρεία

Από την πλευρά της, η νομική ομάδα της Χ. ΠΕΛΕΚΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ανέλαβε τον πλήρη συντο­νι­σμό και τη νομική υπο­στή­ριξη της συναλ­λα­γής για λογα­ρια­σμό των αγο­ρα­στών, παρέ­χο­ντας μεταξύ άλλων:

• Νομικό έλεγχο (legal due diligence) της εταιρείας-στόχου και των περιου­σια­κών της στοι­χείων

• Σύνταξη και δια­πραγ­μά­τευση χρη­μα­το­δο­τι­κής τεκ­μη­ρί­ω­σης και ομο­λο­για­κού δανείου
• Ανάλυση ζητη­μά­των ελέγχου ξένων άμεσων επεν­δύ­σεων (FDI screening) βάσει του ν. 5202/2025

• Σύνταξη και ολο­κλή­ρωση της τεκ­μη­ρί­ω­σης ενε­χύ­ρου επί μετοχών και των εγγρά­φων ολο­κλή­ρω­σης της συναλ­λα­γής

Η συναλ­λαγή ανα­δει­κνύει το συνε­χι­ζό­μενο ενδια­φέ­ρον διεθνών επεν­δυ­τών για τον ελλη­νικό κλάδο φιλο­ξε­νίας και επι­βε­βαιώ­νει τη δυνα­μική της ελλη­νι­κής του­ρι­στι­κής αγοράς ως επεν­δυ­τι­κού προ­ο­ρι­σμού.

Η Χ. ΠΕΛΕΚΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ δια­θέ­τει εκτενή εμπει­ρία σε δια­συ­νο­ρια­κές συναλ­λα­γές, εξα­γο­ρές και συγ­χω­νεύ­σεις (M&A), επεν­δύ­σεις στον τομέα ακι­νή­των και φιλο­ξε­νίας, εται­ρικό δίκαιο και χρη­μα­το­δο­τή­σεις, υπο­στη­ρί­ζο­ντας διε­θνείς επεν­δυ­τές στην ελλη­νική αγορά.

Πηγή: skai.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.