Αξιότιμοι κύριοι της διοίκησης της ΕΤΕ

Όπως ήδη γνωρίζετε, στην Δημοτική ενότητα Αφάντου της Ρόδου, λειτουργεί ένα γραφείο συναλλαγών της Τράπεζας σας

το οποίο σημειωτέον, λειτουργεί μονοπωλιακά λόγω του ότι δεν υπάρχει κανένα υποκατάστημα άλλης τράπεζας.

Για λόγους τους οποίους αδυνατούμε να κατανοήσουμε ως τοπική κοινωνία έχετε ήδη αποφασίσει στο κλείσιμο του συγκεκριμένου καταστήματος.

Εκφράζουμε την οργή, την αντίθεση και την αγανάκτηση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Η συγκεκριμένη απόφαση σας είναι αψυχολόγητη, άδικη, επιζήμια τόσο για την τράπεζα σας  όσο και για τον τόπο μας για τους παρακάτω λόγους:

  1. Στα Αφάντου κατοικούν περίπου 7.000 κάτοικοι και η πόλη μας λειτουργεί ως δορυφόρος των γύρω χωριών, τα οποία εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο κατάστημα.

 Τα Αφάντου μαζί με τα Κολύμπια κατατάσσονται στις πλέον ραγδαία αναπτυσσόμενες τουριστικές περιοχές ολόκληρου του νησιού με επενδύσεις από τουριστικούς κολοσσούς αξίας δισεκατομμυρίων.

Σημειώστε δε και τη μεγάλη επένδυση του γκόλφ Αφάντου η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και θα υλοποιηθεί σύντομα.

  1. Η απόφαση σας προσβάλλει, υποβαθμίζει και δεν λαμβάνει καθόλου υπόψιν της τον άνθρωπο και το δικαίωμα του  να έχει πρόσβαση στο Τραπεζικό Σύστημα ειδικά δε για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Το μόνο κριτήριο που φαίνεται να σας απασχολεί είναι το οικονομικό, βάζοντας το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ανάγκη.

  1. Για να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας θα πρέπει να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να μεταβούν στο πλησιέστερο υποκατάστημα σας.
  2. Η ευρύτερη τοπική κοινωνία στήριξε την Τράπεζα σας εδώ και αρκετά χρόνια, το δε κόστος συνέχισης της λειτουργίας του συγκεκριμένου γραφείου είναι για την Τράπεζα σας ένα ποσό ασήμαντο.
  3. Με την ενέργεια σας αυτή καταδικάζετε τα Αφάντου και την ευρύτερη περιοχή σε Τραπεζική απομόνωση και οι καταθέτες να γνωρίζετε ότι θα ενεργήσουν ανάλογα.

Πάντως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σας επιβραβεύσουν για αυτή σας την απόφαση.

Αξιότιμοι κύριοι, εκφράζοντας τις απόψεις και την ισχυρή θέληση της τοπικής μας κοινωνίας να διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο την συνέχιση της λειτουργίας του συγκεκριμένου καταστήματος,

σας καλούμε να εξετάσετε εκ νέου το αίτημα μας. Να αναθεωρήσετε την λανθασμένη απόφαση σας σεβόμενοι τον ανθρώπινο παράγοντα, τις ανάγκες του και την μακροχρόνια ιστορία της Εθνικής Τράπεζας

την οποία πλήττετε με αυτή σας την ενέργεια.

Με εκτίμηση

Αναστάσιος Σπανός

Δημοτικός Σύμβουλος

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ