Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δήμου Ρόδου-ΔΟΠΑΡ πραγματοποίησε μια επιτυχημένη εκδήλωση για παιδιά την Παρασκευή 4 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Ελληνοεκδοτική». Συγκεκριμένα, ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Παναγιώτης Δημητρόπουλος, με αφορμή την έκδοση του καινούργιου του βιβλίου «Το χρυσαφένιο κουκούτσι», παρουσίασε διαδραστικό πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους στο οποίο συμμετείχαν η βιολόγος-διαιτολόγος-διατροφολόγος Χρύσα Καραγιάννη και το Κολλέγιο Ρόδου. Με ενθουσιασμό τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στη διαδραστική παρουσίαση του παραμυθιού από τον συγγραφέα, καθώς και στο θεατρικό δρώμενο που πραγματοποίησαν οι μαθητές Γ΄ Τάξης του Κολλεγίου Ρόδου με αποσπάσματα από το βιβλίο με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Ιωάννας Φωνιαδάκη. Επίσης, η ομιλία της Χρύσας Καραγιάννη για την αξία της σωστής διατροφής υπήρξε διαφωτιστική και ενδιαφέρουσα για μικρούς και μεγάλους, καθώς με πολύ απλό και ευχάριστο τρόπο παρουσίασε τους βασικούς κανόνες της σωστής διατροφής για να παραμένουν τα παιδιά υγιή και γεμάτα ευεξία στην καθημερινότητά τους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εδέσματα που μοιράστηκαν στα παιδιά σύμφωνα με τους κανόνες της καλής διατροφής που αναδεικνύονται στο βιβλίο και υπαγορεύονται από την επιστημονική κοινότητα. Οι χαρούμενες φωνές των παιδιών που κατέκλυσαν τις εγκαταστάσεις του Κέντρου και η ικανοποίηση στα πρόσωπα των γονιών τους υπήρξαν η καλύτερη επιβράβευση για μια εκδήλωση που συνδύαζε ιδανικά τη λογοτεχνία με παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα και σημαντικά μηνύματα.

Το πρωί της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σχολεία της Ρόδου και συγκεκριμένα στο 2ο Πειραματικό Σχολείο και στο Κολλέγιο Ρόδου από τον συγγραφέα Παναγιώτη Δημητρόπουλο και την προϊσταμένη του ΔΚΣΜΡ Νάνσυ Τρυποσκούφη. Στο πλαίσιο αυτών των επισκέψεων τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον ίδιο το συγγραφέα, που παρουσίασε τα βιβλία του «Ο μπαμπάς μου ο ήρωάς μου» και «Το χρυσαφένιο κουκούτσι» από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, και να έρθουν έτσι σε πιο άμεση επαφή με το βιβλίο, την ανάγνωση και τη συγγραφή.

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου φέρνει σε επαφή το κοινό της Ρόδου τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών με το βιβλίο και την ανάγνωση, πετυχαίνοντας έναν από τους βασικούς του στόχους, αυτόν της προώθησης της φιλαναγνωσίας στον τόπο μας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ