Ρεπορτάζ

Απορρίφθηκε η αίτηση λήψεως προληπτικών μέτρων γνωστής ξενοδοχειακής εταιρείας

Με την υπ’ αρίθμ. 157/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου που εκδόθηκε χθες, με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, απορρίφθηκε η αίτηση λήψεως προληπτικών μέτρων ξενοδοχειακής εταιρείας της Ρόδου, που εδρεύει στους Πεύκους.
Η εταιρεία, που επεδίωξε την λήψη προληπτικών μέτρων και συγκεκριμένα την απαγόρευση ατομικών διώξεων και την εκτέλεση εις βάρος της, την απαγόρευση της δέσμευσης λογαριασμών της και την καταγγελία των υφιστάμενων συμβάσεών της με τους παρόχους κοινής ωφέλειας, είχε εξασφαλίσει προσωρινά προστασία και έχει προσφύγει για δεύτερη φορά ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αίτημα την άμεση επικύρωση συμφωνίας εξυγίανσης της.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο με την απόφασή του απέρριψε τις κύριες παρεμβάσεις του ΕΦΚΑ, της εταιρείας NEOTEX αλλά και την προφορική πρόσθετη παρέμβαση της ΑΑΔΕ κατά της Eurobank.
Η εταιρεία διατηρεί ευρύ πελατολόγιο στο οποίο συγκαταλέγονται μεγάλα τουριστικά πρακτορεία του εξωτερικού και διαχειρίζεται ιδιόκτητες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.
Τα τελευταία έτη εξαιτίας της εκτεταμένης ύφεσης, που πλήττει τη χώρα, κατά την διάρκεια του έτους 2009 προχώρησε στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου από τράπεζα ύψους 2,7 εκατ, ευρώ περίπου. Είχε εξασφαλίσει επιστολή από την πιστώτρια τράπεζα η οποία διατηρεί απαίτηση ύψους 2.997.205 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό 50,79%, του συνόλου των υποχρεώσεών της.
Σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσής της προβλέπεται η πλήρης αποπληρωμή των οφειλών της σε βάθος χρόνου 10 -12 ετών χωρίς κούρεμα και των οφειλών της στο δημόσιο και σε ασφαλιστικούς φορείς σε 10 έτη.
Έχει συνάψει συμφωνία εξυγίανσης με πιστωτές της, οι απαιτήσεις των οποίων εκπροσωπούν το 61,50% των € 6.096.653,00 που είναι το σύνολο των οφειλών της εταιρείας.
Επισημαίνει εξάλλου ότι προς αντιμετώπιση της δυσμενούς κατάστασης υλοποίησε συντονισμένες ενέργειες, όπως η ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου, η αύξηση του κύκλου εργασιών, και η αναδιάρθρωση των τμημάτων της.
Βασικός άξονας της πρότασης της εταιρείας προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αποτελεί η ρύθμιση του συνολικού δανεισμού της παρατείνοντας το χρόνο αποπληρωμής σε 10 έτη έως και το 2027 για ποσό € 2.717.205,00 στην Eurobank διατηρώντας ένα κεφάλαιο κίνησης € 289.104,56 που θα διατηρηθεί και μετά το 2029, και € 46.354,99 στην Πειραιώς-Κύπρου, έτσι ώστε η εταιρεία να έχει τη δυνατότητα να επιλύσει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει έπειτα από τη συσσώρευση επισφαλών απαιτήσεων και τη δραστική μείωση του κύκλου εργασιών της.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Νικόλαος Χασάνης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου