Ειδήσεις

«Κόντρα» στις Φάνες για τα απορριμματοφόρα

Σκληρή «κόντρα» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Φανών κ. Βασίλη Νικολίτση με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Τροχαίου Υλικού κ. Μιχάλη Σταυρή, με αφορμή το απορριμματοφόρο που έχει αναλάβει την σάρωση και αποκομιδή στην περιοχή.
Ο κ. Νικολίτσης με συνεχείς αναρτήσεις του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook κατηγορεί ευθέως τον κ. Σταυρή για απαράδεκτη αμέλεια και καταστροφή του περιβάλλοντος, αφού, όπως δηλώνει «από τα απορριμματοφόρα αυτά τρέχουν νερά, λάδια και με αυτό τον τρόπο απειλείται η δημόσια υγεία. Σε όλες οι περιοχές όπως οι Φάνες, τα Καλαβάρδα, η Σάλακος, τ’ Απόλλωνα, τα Πλατάνια, η Ελεούσα, η Διμυλιά και η Σορωνή υπάρχει εκτενής ρύπανση και οι δρόμοι είναι γεμάτοι λάδια και βρώμικα νερά. Ο Δήμος Ρόδου και η υπηρεσία Καθαριότητας που μάς έστειλε αυτά τα απορριμματοφόρα δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την υγεία μας» δήλωσε ο κ. Νικολίτσης στην «δημοκρατική» απειλώντας ευθέως ότι θα προσφύγει στον εισαγγελέα.
Κληθείς από την «δημοκρατική» να σχολιάσει την κατάσταση, όπως έχει δημιουργηθεί, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τροχαίου Υλικού κ. Μιχάλης Σταυρής, δήλωσε τα εξής: «Ο κ. Νικολίτης αναζητάει μερικά λεπτά δημοσιότητας μέσα από το facebook και τα ΜΜΕ. Τα απορριμματοφόρα είναι παλιά αλλά είναι πολύ καλά συντηρημένα. Εάν μπορούσαμε να δρομολογήσουμε τα νέα οχήματα που παρελάβαμε ή αυτά που έχει ο ιδιώτης, ο οποίος έχει αναλάβει και αυτή την περιοχή, θα το είχαμε κάνει. Σε αυτές τις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με την πρόσβαση των οχημάτων. Υπάρχουν στενά στους δρόμους και είναι πολύ δύσκολο να περάσουν τα οχήματα και ειδικά τα απορριμματοφόρα για σάρωση και αποκομιδή των σκουπιδιών. Εάν μπορούσαμε θα τα είχαμε δρομολογήσει προ πολλού».
Ο κ. Νικολίτσης πάντως είναι αποφασισμένος με ομάδα των κατοίκων να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, λέγοντας πως «αυτά που λέει ο κ. Σταυρής είναι προφάσεις. Γιατί στις Καλυθιές έχουν βάλει καινούργια απορριμματοφόρα και όχι στα δικά μας χωριά; Είναι δημόσιος κίνδυνος. Πρέπει να γίνει κάτι».
Από την πλευρά του ο κ. Σταυρής επιμένει ότι δεν είναι καθόλου εύκολο και μάλιστα αυτά τα οχήματα της Διεύθυνσης Καθαριότητας είναι πολύ καλά συντηρημένα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου