ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Στυλιανίδη με Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΝΟ

Συνά­ντηση με τον υπουργό Ναυ­τι­λίας και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής Χρήστο Στυ­λια­νίδη για θεσμικά ζητή­ματα ανα­μέ­νε­ται να έχει σήμερα η διοί­κηση της Πανελ­λή­νιας Ναυ­τι­κής Ομο­σπον­δίας, σε μια ύστατη προ­σπά­θεια, να βρεθεί λύση από τη συνε­χι­ζό­μενη απεργία των ναυ­τι­κών στα πλοία της ακτο­πλοϊας για δεύτερο 48ωρο.

Τα πλοία της ακτο­πλοϊας παρα­μέ­νουν δεμένα από τα ξημε­ρώ­ματα της Πέμπτης 24/10 και ώρα 00:01 έως την Παρα­σκευή 25/10 στις 12 τα μεσά­νυ­χτα. Η κινη­το­ποί­ηση της Πανελ­λή­νιας Ναυ­τι­κής Ομο­σπον­δίας γίνεται με αφορμή τις συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις εργα­σίας, αλλά και θεσμικά ζητή­ματα.

Για το θέμα των συλ­λο­γι­κών συμ­βά­σεων εργα­σίας, σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σύν­δε­σμος Επι­χει­ρή­σεων Επι­βα­τη­γού Ναυ­τι­λίας (ΣΕΕΝ) έχει επα­νέλ­θει στο τραπέζι του δια­λό­γου με νέα πρόταση που καλύ­πτει πλήρως τον πλη­θω­ρι­σμό και προ­βλέ­πει 5% για το 2025 και 2% για το 2026. H προη­γού­μενη πρόταση προ­έ­βλεπε αύξηση της τάξεως του 3%, ενώ ο Σύν­δε­σμος Επι­χει­ρή­σεων Επι­βα­τη­γού Ναυ­τι­λίας υπεν­θυ­μί­ζει ότι για τα έτη 2023-2024 τα πλη­ρώ­ματα της επι­βα­τη­γού ναυ­τι­λίας έλαβαν αθροι­στικά, συνο­λική αύξηση των απο­δο­χών τους άνω του 11%.

Ωστόσο συν­δι­κα­λι­στι­κές πηγές από την Πανελ­λή­νια Ναυτική Ομο­σπον­δία σημεί­ω­ναν πάντως ότι από το 2010-2019 η αύξηση στις συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις ήταν σε σύνολο 6,5%.

Ο ΓΓ της ΠΝΟ Μανώλης Τσι­κα­λά­κης έχει ανα­φέ­ρει ότι πέραν της υπο­γρα­φής συλ­λο­γι­κών συμ­βά­σεων εργα­σίας για τις οποίες το συν­δι­κα­λι­στικό κίνημα των ναυ­τι­κών έχει ζητήσει αύξηση 12% υπάρ­χουν επι­πλέον ζητή­ματα που απα­σχο­λούν τους Ελληνες ναυ­τι­κούς όπως οι μειω­μέ­νες συν­θέ­σεις στα πλοία κατά τη χει­με­ρινή περίοδο από το Νοέμ­βριο έως το Μάρτιο ενώ ζητεί­ται και η επα­νε­ξέ­ταση του θέματος που διέπει την τετρά­μηνη δρο­μο­λό­γηση των Ε/Γ-Ο/Γ Ταχυ­πλόων Σκαφών.

Σε κάθε περί­πτωση πάντως η κατά­σταση θα ξεκα­θα­ρί­σει αύριο, αφού το μεση­μέρι θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί νέα συνε­δρί­αση της Εκτε­λε­στι­κής Επι­τρο­πής της ΠΝΟ προ­κει­μέ­νου να πάρει τις τελικές της απο­φά­σεις καθώς ακο­λου­θεί και το τρι­ή­μερο της 28ης Οκτω­βρίου.

Πηγή: protothema.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.