ΕΙΔΗΣΕΙΣ

FT: Ερευνα κατά Στουρνάρα για διαρροή απόρρητης έκθεσης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Στουρνάρας Γιάννης

ύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες των Financial Times, ο εισαγ­γε­λέας Δια­φθο­ράς άρχισε έρευνα εις βάρος του διοι­κητή της Τρά­πε­ζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρ­νάρα, για τις καταγ­γε­λίες ότι η κεντρική τράπεζα διέρ­ρευσε απόρ­ρητη λογι­στική έκθεση που αφο­ρούσε την Τράπεζα Πει­ραιώς.

Σε δηλώ­σεις του στους FT ο κ. Στουρ­νά­ρας ξεκα­θα­ρί­ζει ότι «δεν υπήρξε διαρροή πορί­σμα­τος έκθεσης της Τρά­πε­ζας της Ελλάδος για την Τράπεζα Πει­ραιώς», απα­ντώ­ντας στις κατη­γο­ρίες ότι η Κεντρική Τράπεζα διέρ­ρευσε απόρ­ρητη έκθεση.

Ο κ. Στουρ­νά­ρας ανέφερε ότι «έχω απόλυτη εμπι­στο­σύνη στην ικα­νό­τητα και τη συμπε­ρι­φορά του προ­σω­πι­κού της ΤτΕ. Δεν υπήρξε καμία διαρροή της έκθεσης για την Πει­ραιώς και ούτε καν η παρα­μι­κρή λέξη του κει­μέ­νου εμφα­νί­στηκε σε οποια­δή­ποτε μέσο ενη­μέ­ρω­σης».

«Λεπτο­μέ­ρειες της έκθεσης για την Attica Bank εμφα­νί­στη­καν στα ελλη­νικά μέσα ενη­μέ­ρω­σης μόνο μετά την [κυκλο­φο­ρία] της έκθεσης σε υπουρ­γούς και 300 μέλη του κοι­νο­βου­λίου», πρό­σθεσε ο κ. Στουρ­νά­ρας.

Οι FT ανα­φέρ­θη­καν και σε δήλωση του κ. Στουρ­νάρα για την ΕΚΤ: «Θέλω να δια­βε­βαιώσω ότι θα συνε­χίσω να συνερ­γά­ζο­μαι με την Ευρω­παϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον SSM για ένα σύγ­χρονο, δια­φα­νές και απο­τε­λε­σμα­τικό τρα­πε­ζικό σύστημα που συμ­μορ­φώ­νε­ται με τους ευρω­παϊ­κούς κανο­νι­σμούς για την εται­ρική δια­κυ­βέρ­νηση».

Τα ΝΕΑ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.