Εκδήλωση  ΛΟΓΟΥ- ΑΝΤΙΛΟΓΟΥ 

            Σε δυνατή και συγκλονιστική αντιπαράθεση θα βρεθούν δύο ομάδες μαθητών από όλες τις τάξεις του 2ου Γενικού Λυκείου Ρόδου «Καζούλλειο», επιχειρηματολογώντας στο θέμα              «Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προάγουν τις Ανθρώπινες Σχέσεις;».

Το Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019 στις 17:30 στο Δημοτικό θέατρο οι θεατές θα παρακολουθήσουν μία μοναδική εκδήλωση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλο τον κόσμο που θέλει να ζήσει μια μοναδική εμπειρία.

 

Οι δύο ομάδες των μαθητών του Λυκείου θα κληθούν να απαντήσουν και να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους σε άγνωστες ερωτήσεις, τις οποίες  θα θέσει η ομάδα κριτών η οποία αποτελείται από τους διακεκριμένους επιστήμονες:

 

Δρ. Ιωάννη Κρικώνη – Κοινωνιολόγο

Αναστασία Βεργωτή – Ψυχολόγο

Μιράντα Λαού – Δικηγόρο

Κωστή Τσαμπανάκη- Μηχανικό Επικοινωνιακών Συστημάτων

 

Η επιτροπή θα τους αξιολογήσει με βάση την επιχειρηματολογία τους, την έκφρασή τους, το ύφος τους αλλά και τη μεθοδολογία που θα χρησιμοποιήσουν.

 

Στις μέρες μας με την εμφάνιση και εξέλιξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επικρατεί η ανησυχία ότι πολλοί άνθρωποι υποκαθιστούν τις κοινωνικές σχέσεις με εικονικές σχέσεις μέσα σε έναν κόσμο φτιαγμένο διαδικτυακά. Δεν υπάρχει όμως και καμία αμφιβολία ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, βοηθά στην επικοινωνία με έναν τρόπο εντυπωσιακά γρήγορο και ευχάριστο.

Αυτό λοιπόν το επίκαιρο θέμα επελέγη από το 2ο Γενικό Λύκειο Ρόδου προκειμένου να το πραγματευτούν οι μαθητές με επιχειρήματα. Στόχος είναι να αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος της επιχειρηματολογίας που καθορίζει όλες τις πτυχές ενός επαγγελματία.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του ΚΕΚ Γεννηματάς  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ