Ρεπορτάζ

Κλείνει το υποκατάστημα της Εθνικής στην Παλιά Πόλη

Παρελθόν θα αποτελεί από την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Παλιά Πόλη. Ήδη οι πελάτες της τράπεζας έχουν ενημερωθεί επισήμως για το κλείσιμο του καταστήματος και ότι πλέον θα εξυπηρετούνται από το κεντρικό υποκατάστημα της Εθνικής στην Πλατείας Κύπρου.
Συγκεκριμένα, το μήνυμα που εστάλη στους πελάτες του υποκαταστήματος της τράπεζας αναφέρει τα εξής:
«Αγαπητέ Πελάτη,
Στόχος μας είναι να σας προσφέρουμε συνεχώς αναβαθμισμένες υπηρεσίες που ικανοποιούν τις τραπεζικές σας ανάγκες. Γι’ αυτό, προχωράμε σε μεταφορά των εργασιών συγκεκριμένων καταστημάτων, σε καταστήματα που καλύπτουν ένα διευρυμένο σύνολο τραπεζικών υπηρεσιών και προϊόντων, αποσκοπώντας στην καλύτερη εξυπηρέτησή σας.
Σας ενημερώνουμε ότι από 12/11/2021, το Κατάστημα ΠΑΛΑΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ (297) μεταφέρεται και θα λειτουργεί πλέον στο:
Κατάστημα: ΡΟΔΟΥ (461)
Διεύθυνση: ΠΛ. ΚΥΠΡΟΥ
Τηλέφωνο: 2241054016
το οποίο παρέχει ένα ευρύτερο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών, για μια καλύτερη τραπεζική καθημερινότητα. Όλη η ομάδα Ιδιωτών στο νέο κατάστημα εξυπηρέτησης είναι έτοιμη να σας υποδεχτεί και να σας προσφέρει ένα αναβαθμισμένο επίπεδο εξυπηρέτησης. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας».
Σημειώνεται ότι το κτήριο στην Πλατεία Μουσείου στην Μ. Πόλη, όπου στεγάζεται το υποκατάστημα είναι ιδιόκτητο και ένα από τα πρώτα που είχε αγοράσει η Εθνική τη δεκαετία του 1950. Δεν γνωρίζει κανείς ποια θα είναι η τύχη του ακινήτου, εάν θα πωληθεί/εκποιηθεί ή εάν θα μισθωθεί για να στεγάσει κάποια επιχείρηση εστίασης ή κάποιο εμπορικό κατάστημα. Σε περίπτωση που μισθωθεί, προβλέπεται να ακολουθηθεί η διαδικασία του δημόσιου διαγωνισμού που θα ανακοινωθεί σε σάιτ της Εθνικής Τράπεζας.
Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2019 έκλεισε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κρεμαστή, γεγονός που είχε προκαλέσει τότε μεγάλη αναστάτωση, καθώς όλοι οι συναλλασσόμενοι και δη οι συνταξιούχοι και οι ηλικιωμένοι, εξυπηρετούνται από τότε μόνο στα καταστήματα της πόλης. Παραμένει βέβαια ακόμη το ΑΤΜ της Εθνικής στην Κρεμαστή, ενώ λειτουργεί ένα επιπλέον μηχάνημα στην Ιαλυσό, σε μίνι μάρκετ απέναντι ακριβώς από το αστυνομικό τμήμα και ένα ακόμη στο σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στην περιοχή της Ιαλυσού για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
Πάντως σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από επίσημες πηγές, έχει μειωθεί δραστικά η προσέλευση των πολιτών στα φυσικά καταστήματα των τραπεζών, πράγμα που οφείλεται στις online συναλλαγές. Υπολογίζεται ότι το 95% των τραπεζικών συναλλαγών πραγματοποιείται μέσω του διαδικτύου! Μοιραία, η πραγματικότητα αυτή συνετέλεσε στη συρρίκνωση των τραπεζικών υποκαταστημάτων.
Σημειώνεται, ότι το 2020 έκλεισαν συνολικά 18 καταστήματα της Εθνικής (από 389 το 2019, έμειναν 371 στα τέλη του 2020) και μετά τα φετινά λουκέτα θα περιοριστούν σε 346. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών το 2020 συνολικά τα τραπεζικά καταστήματα μειώθηκαν κατά 158 (από 1.838 το 2019 μειώθηκαν σε 1.680 το 2020).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου