Τοπικές Ειδήσεις

Πρωτοβουλίες μητροπολίτη – δημάρχου για την απεμπλοκή του έργου του Ιερού Ναού του Κωνσταντίνου του Υδραίου

Ενας νέος κύκλος διαβουλεύσεων για την απεμπλοκή του έργου της ανέγερσης του Ιερού Ναού του Κωνσταντίνου του Υδραίου, πολιούχου της Ρόδου στην κτηματολογική μερίδα ΚΜ ΙΙΙ-98 Οικοδομών ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ ΑΕ ξεκινά σήμερα σε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή του σεβασμιότατου μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλου, του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, του προέδρου και επιτελών της ΕΤΑΔ.
Στόχος είναι η κτηματολογική μερίδα εντός της οποίας έχει ανεγερθεί το Πατριαρχικό Κέντρο (Πανορθόδοξο Κέντρο) να παραχωρηθεί εκ νέου για την υλοποίηση του στόχου.
Θυμίζουμε ότι την 16η Οκτωβρίου 1986 εκδόθηκε η αρίθμ. πρωτ. Ρ. 523/1002 Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παραχώρηση έκτασης 2050 τ.μ. με σκοπό την κατασκευή δημοτικού ανοικτού κολυμβητηρίου.
Ο στόχος δεν υλοποιήθηκε και ακολούθως η ΕΤΑΔ παραχώρησε μεγαλύτερη έκταση για την ανέγερση του Πανορθόδοξου.
Με την υπ. αρίθμ. 576/2018 απόφαση του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίθηκε ότι έχει λήξει ο χρόνος παραχώρησης του ακινήτου εντός του οποίου κατασκευάστηκε πολυτελής παραθεριστική κατοικία και ξεκίνησε η κατασκευή του Ιερού Ναού του Πολιούχου της Δ.Κ. Ρόδου Κωνσταντίνου του Υδραίου, με χρηματοδότηση, που είχε προορισμό την δημιουργία Πατριαρχικού Κέντρου στο νησί, γνωστού και ως Πανορθόδοξου Κέντρου Ρόδου.
Σημειώνεται ότι με την 4938/30.5.2013 απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.) τροποποιήθηκε όρος του από 8.12.1994 παραχωρητηρίου χρήσης δημοσίου ακινήτου με Α.Β.Κ. 25 προς την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου για την ανέγερση Πανορθόδοξου Κέντρου και ορίστηκε ότι ο σκοπός της παραχώρησης θα πρέπει να υλοποιηθεί έως την 31.12.2015.
Πλήν όμως πρόκειται για ένα ακίνητο που δεν ενδείκνυται και ούτε επιτρέπεται να διατεθεί για οποιαδήποτε άλλη χρήση πλην αυτής που παραχωρήθηκε αρχικώς από την ΕΤΑΔ και για τον λόγο αυτό σήμερα θα καταστεί σαφές ότι απαιτείται να διατεθεί για τις ανάγκες του νησιού και για να αποκτήσει επιτέλους η Ρόδος ναό για τον πολιούχο της.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου