50  επιφανείς Ινδοί επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο αναμένονται στη Ρόδο τον Μάιο, προκειμένου να παραβρεθούν σε ιδιωτική εκδήλωση γενεθλίων, που θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας.
Η διαμονή των 25 ζευγαριών στη Ρόδο θα είναι τριήμερη και το πρόγραμμα, πέρα από την εκδήλωση των γενεθλίων, περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις με σκοπό να γνωρίσουν καλύτερα το νησί μας.
Η «επαφή» με την Ρόδο των επιφανών Ινδών, έγινε μέσω διεθνούς κύρους Ινδού επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο νησί μας από το 2012, έχοντας επενδύσει σε ξενοδοχειακές μονάδες στους Πεύκους και στη Νότια Ρόδο. Ο επιχειρηματίας, με έδρα το Νέο Δελχί και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, έχει αγοράσει τρία ξενοδοχεία στη Ρόδο, τα οποία αναβαθμίζει σε πρώτης κατηγορίας και λειτουργεί τρεις εταιρείες, έχοντας προχωρήσει σε μια τεράστια επένδυση στην περιοχή μας, για τα δεδομένα της εποχής. Πρόκειται ειδικότερα για τα ξενοδοχεία Belmare, Olive Garden και Eagles Nest.
Ο γενικός διευθυντής του ομίλου Atma Ram στη Ρόδο, κ. Αντώνης Κολιάδης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της «δ» για την ιδιωτική εκδήλωση του Μαΐου, επισήμανε όμως πως αφενός θα είναι κλειστή και αφετέρου επιθυμία όλων είναι γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Αντώνης Κολιάδης, μιλώντας στην «δ», δεν είναι η πρώτη φορά που Ινδοί διεθνούς εμβέλειας, όπως επιχειρηματίες και επιστήμονες, επισκέπτονται την Ρόδο, από τότε που ο όμιλος δραστηριοποιείται στην περιοχή μας. Από το 2012 μέχρι σήμερα με πρωτοβουλία του επιχειρηματία και προσωπικές προσπάθειες, έχει ξεκινήσει ένα άνοιγμα προς την αγορά της Ινδίας η οποία είναι πολλά υποσχόμενη, ωστόσο απομένει να γίνουν πολλά ακόμα σε κεντρικό επίπεδο για να μπει η Ελλάδα στους αγαπημένους προορισμούς των Ινδών.
«Αν τελικά ανοίξει η αγορά της Ινδίας, η Ρόδος θα μπορεί να έχει τουρισμό μέχρι και 10 μήνες τον χρόνο, μιας και οι Ινδοί προτιμούν να ταξιδεύουν εκτός high season, κυρίως πριν τον Ιούνιο και μετά από τον Σεπτέμβριο. Λόγω του επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Ρόδο, έχουν φιλοξενηθεί στα ξενοδοχεία του ομίλου μας ισχυροί επιχειρηματίες και αναγνωρισμένοι επιστήμονες σε διάφορους τομείς, από όλο τον κόσμο, που διατηρούν προσωπικές σχέσεις μαζί του. Τον Μάιο αναμένουμε 25 ζευγάρια Ινδών  στη Ρόδο, που θα έρθουν με ιδιωτική πτήση για εκδήλωση γενεθλίων, και θα παραμείνουν τρεις ημέρες. Πρόκειται για upper class πελάτες που θα φιλοξενηθούν στο νησί μας και θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν αρκετά μέρη. Είναι σημαντικό να πούμε ότι όσοι Ινδοί έχουν έρθει για διακοπές στο νησί μας, έχουν μείνει κατενθουσιασμένοι από τις ομορφιές του, αν και σε θέματα υποδομών και παροχής υπηρεσιών είναι πολλά που πρέπει ακόμα να γίνουν», δήλωσε στην «δ» ο κ. Αντώνης Κολιάδης.
Όπως λέει ο κ. Α. Κολιάδης, ο  Ινδός πρόεδρος του ομίλου  Atma Ram, επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί επιθετική πολιτική στον τομέα του τουρισμού για την προβολή των νησιών μας, σημειώνοντας μάλιστα ότι η Ρόδος είναι ουσιαστικά άγνωστη στην Ινδία, παρά το γεγονός ότι έχει όλες τις προδιαγραφές να προσελκύσει εύπορους Ινδούς τουρίστες.
Τα τρία ξενοδοχεία στα οποία έχει επενδύσει, αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς εύπορους Ινδούς τουρίστες που έρχονται – αθόρυβα- στη Ρόδο για τις διακοπές τους τα τελευταία χρόνια και φαίνεται ότι υπάρχει προοπτική ανοίγματος προς την συγκεκριμένη αγορά. Αρκεί να σημειωθεί ότι για να έρθουν από την Ινδία στη Ρόδο θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον τρεις στάσεις κι ένα ταξίδι πάνω από 15 ώρες και παρόλα αυτά, όχι μόνο έρχονται αλλά γίνονται επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες.
Ο όμιλος Atma Ram, απασχολεί στη Ρόδο στα τρία ξενοδοχεία και τις τρεις επιχειρήσεις που διατηρεί, 80 άτομα ντόπιο προσωπικό, ενισχύοντας σημαντικά και την τοπική οικονομία. Ο πρόεδρός του, διατηρεί πάντα χαμηλό προφίλ σε όλες του τις επισκέψεις στο νησί μας και δηλώνει λάτρης της Ρόδου και της Ελλάδας γενικότερα. Θαυμάζει τον ελληνικό πολιτισμό και αγαπά το ελληνικό στοιχείο. Θεωρεί ότι η Ρόδος είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου και όπως έχει εξομολογηθεί στον γενικό διευθυντή κ. Αντώνη Κολιάδη θα πρέπει η πολιτεία να ενδιαφερθεί περισσότερο για την Ρόδο, η οποία – όπως λέει- διαθέτει όλες τις προοπτικές για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
«Πρόκειται για ποιοτικούς πελάτες, οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τον μαζικό τουρισμό που συγκεντρώνει η Ρόδος γι αυτό και είναι σημαντικό να γίνουν στοχευμένες ενέργειες που θα προσελκύσουν επισκέπτες από την Ινδία», λέει ο κ. Αντώνης Κολιάδης.
Nα σημειωθεί ότι χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότεροι Ινδοί πραγματοποιούν ταξίδια αναψυχής στην Ευρώπη, και στο υπουργείο Τουρισμού πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να λάβει μεγάλο μέρος της “πίτας”.  Ο ΕΟΤ συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού OSM στη Βομβάη που ολοκληρώθηκε χθες, ενώ αποφασίστηκε να ενισχυθεί η προξενική αρχή με προσωπικό λόγω της αυξημένης ζήτησης που καταγράφεται, για τη χορήγηση visa.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ