Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν σήμερα από το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ», που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, για πτήσεις πάνω από περιοχές που ελέγχονται από την οργάνωση Ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και στη Συρία, δήλωσαν στρατιωτικές πηγές.

Καμία πληροφορία δεν έχει δοθεί προς το παρόν για τον σκοπό των πτήσεων αυτών εάν πρόκειται δηλαδή για επιτήρηση και/ή βομβαρδισμούς, δέκα ημέρες μετά τις επιθέσεις του Παρισιού που προκάλεσαν τον θάνατο 130 ανθρώπων, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό κράτος.

Πάντως ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έπειτα από συζητήσεις που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στο Παρίσι, ανακοίνωσε πως η Γαλλία θα εντείνει τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ. Επιβεβαίωσε παράλληλα ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» θα συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

«Θα εντείνουμε τα χτυπήματά μας επιλέγοντας στόχους που θα πλήξουν όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό τον στρατό τρομοκρατών», δήλωσε ο Ολάντ. Από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Κάμερον χαιρέτισε την απόφαση της Γαλλίας να χτυπήσει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία ενώ οι δύο χώρες αποφάσισαν να ενισχύσουν τη μεταξύ τους συνεργασία στη «μάχη» κατά της τρομοκρατίας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ