“Μεϊμαράκης και γαντζωμένος στην καρέκλα δε γίνεται”. Με τη φράση αυτή απαντησε ο Β. Μεϊμαράκης στους εσωκομματικούς επικριτές του που του ζητούν δημόσια να παραιτηθεί. Τόνισε πως ζήτησε από το γραμματέα Πλακιωτάκη να αναλάβει πρωτοβουλίες.

“Εγώ να παραιτηθώ όσο διαρκέσει η διαδικασία μέχρι τις εκλογές, και μπορώ να ζητήσω και σήμερα από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη να γίνει ο μεταβατικός πρόεδρος», υπογράμμισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.

Η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου δεν με συγκίνησε ποτέ και ήμουν έτοιμος να την παραδώσω και τον Αύγουστο, σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Μπορώ να παραιτηθώ από τη θέση του μεταβατικού προέδρου και να οριστεί άλλος. Θα πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Τζιτζικώστας από Περιφερειάρχης, γιατί έχει εκτελεστική εξουσία και μην μου πει κανείς ότι ξαφνικά τον αγάπησαν όλοι οι δήμαρχοι της περιφέρειάς του…
Παράλληλα, ζήτησε να παραιτηθούν από τις θέσεις τους ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοί του για την ηγεσία της ΝΔ.

«Σε αυτή τη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και στη διαδικασία και γι’ αυτό δεν έκανα και πολλές εμφανίσεις. Δεν απάντησα σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχθηκα. Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, οι συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης, ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν τα πάντα» σημείωσε.

«Οφείλω υπερασπιζόμενος τον εαυτό μου να εξηγήσω ορισμένα ζητήματα. Το θέμα ήταν τεχνικό, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί. Θέλω να ενημερώσω ότι όλοι γνώριζαν την συγκεκριμένη εταιρεία. Βρίσκω υποκριτικό το να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν και να ζητούν την παραίτηση του προέδρου» υπογράμμισε.

«Όταν παρενέβη για τη διαφάνεια είπαν ότι δεν είναι θέμα του προέδρου. Υποκριτικό υπουργοί της κυβέρνησης που ήξεραν την εταιρεία…Ο κ. Βορίδης ο οποίος ήταν υπουργός της κυβέρνησης ήξεραν την εταιρεία. Ο ίδιος μάλιστα είχε συνεργασία μαζί της. Και ο κ. Σαμαρά την ήξερε την εν λόγω εταιρεία».

«Πιστεύω ότι αυτό μπορεί να επιλυθεί. Ολοι ήξεραν την εταιρεία και εγγυήθηκαν ότι η διαδικασία θα προχωρήσει ομαλά. Για το μόνο που φταίω είναι ότι τους εμπιστεύτηκα» είπε ο κ. Μεϊμαράκης. «Απολογούμε στη βάση της ΝΔ και λέω ότι το κόμμα είναι εδώ.

Στις δηλώσεις του από τη Συγγρού τόνισε μεταξύ άλλων:

“Άκουσα χυδαίες προκλήσεις, τις προσπέρασα. Ανέλαβα πρόεδρος της ΝΔ σε μια δύσκολη περίοδο. Δε μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφωναντική σιωπή ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους ΝΔκράτες που πληγώσαμε. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και πρέπει να βρούμε τον τρόπο που θα προχωρούσαμε μπροστά οι συνάδελφοι, εφόσον δεν κατάλαβαν τη σιωπή μου, φοβάμαι ότι δε θα καταλάβουν αυτά που λέω τώρα. Οφείλω να εξηγήσω στους ΝΔ ορισμένα ζητήματα.

Το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό, δεν έπρεπε να πολιτκοποιηθεί. Έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη και να δούμε πως θα προχωρήσουμε στη διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει.

Όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία, όλοι έχουν αντιπρόσωπο που μετέχει στην ΚΕΦΕ. Πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δε γνώριζαν και να ζητούν την παράιτηση προέδρου που δεν έχει ανάμειξη με το τεχνικό ζήτημα.

Όταν έγινε ο διαγωνισμός και επελέγη η εταιρεία και ρωτήσαμε ποια είναι, ελέγχθη ότι ήταν εταιρεία που είχε αναλάβει εργασίες όταν ήμαστε κυβέρνηση. Είναι υποκριτικό αυτό που λένε ορισμένοι που είχαν διατελέσει υπουργοί της κυβέρνησης και τη γνώριζαν. Άκουσα το Βορίδη να λέει να ζητήσω συγγνώμη, εκείνος όμως την ήξερε την εταιρεία και δικηγορικά. Οι άρτι αφιχθέντες να σέβονται λίγο αυτούς που έχουν δώσει τη ζωή τους για το κόμμα και να είναι πιο προσεκτικοί. Ο κ Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία. Γιατί εκπλήσσονται όλοι;”

“Αντί να δούμε πως θα σώσουμε το καράβι που πάει να βυθιστεί κάποιοι γίνονται μικροί και ζητούν την παραίτησή μου. Ευθύνες σαφώς υπάρχουν, ο γραμματέας γνώριζε την εταιρεία, ο γενικος διευθυντής τη γνώριζε, όλοι την εγγυήθκαν, τόσο θράσος να ζητουν την παραίτηση μου; Από την ημέρα των εκλογών εγώ δεν έχω εμπιστοσύνη στον κ. Παπαμιμίκο”.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ