Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Πρέσβη της Ταϋλάνδης στην Ελλάδα και το επιτελείο του

Ως Προεδρεύουσα Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ταϋλάνδης συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή, η Μίκα Ιατρίδη με το επιτελείο της Πρεσβείας της συγκεκριμένης χώρας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της Ταϋλάνδης, ο Πρέσβης, κ. Sathana Kashemsanta Na Ayudhya, o Επιτετραμμένος Πρεσβείας κ. Pornsith Pibulnakarintr, η Σύμβουλος Πρεσβείας κα Kesarin Phanarangsan και η υπεύθυνη Πολιτικών και Οικονομικών Υποθέσεων, κα Vasini Oungksoukan και από την Ελλάδα ο Γραμματέας της Ομάδας Φιλίας, Ιωάννης Γιώργος, Βουλευτής Χαλκιδικής.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Μίκα Ιατρίδη ευχαρίστησε τον Πρέσβη για τη θετική ψήφο της Ταϋλάνδης στην υποψηφιότητα της Ελλάδας για την εκλογή της ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και σημείωσε τη μακρά παράδοση καλών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, εδώ και σχεδόν εβδομήντα χρόνια.

 

Στη συνέχεια, η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., επισήμανε ότι υπάρχουν πάντα περιθώρια ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας μέσω της ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων και της πολιτιστικής συνεργασίας. Αυτή η ανάπτυξη, ανέφερε η Μίκα Ιατρίδη, θα μπορούσε να προωθηθεί σε επιλεγμένους τομείς όπως η εκπαίδευση, η τεχνολογία, η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, οι θαλάσσιες μεταφορές, ο τουρισμός και ο πολιτισμός.

 

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης διερευνήθηκε με τον Πρέσβη της Ταϋλάνδης η δυνατότητα για νέες συναντήσεις στη βάση συγκεκριμένων θεματικών ενοτήτων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου