ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιχείρηση «Ανώμαλη Προσγείωση» της ΑΑΔΕ σε εταιρείες ελικοπτέρων – Εντοπίστηκαν παραβάσεις άνω των 300.000 ευρώ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΑΔΕ
✦ Σύ­νο­ψη ⌄
  • Σα­ρω­τι­κοί έλεγ­χοι της ΑΑΔΕ επι­κε­ντρώ­νο­νται στις προ­σγειώ­σεις ελι­κο­πτέ­ρων σε μη αδειο­δο­τη­μέ­νους χώ­ρους στα νησιά της Ελ­λά­δας.
  • Οι έλεγ­χοι αφο­ρούν τη δια­χεί­ρι­ση των πτη­τι­κών μέσων και την εκ­πλή­ρω­ση φο­ρο­λο­γι­κών υπο­χρε­ώ­σε­ων των εκ­με­ταλ­λευ­τών τους.
  • Εντο­πί­στη­καν φο­ρο­λο­γι­κές πα­ρα­βά­σεις άνω των 300.000 ευρώ, καθώς και από­κρυ­ψη ΦΠΑ ύψους 25.000 ευρώ από συ­γκε­κρι­μέ­νη εται­ρεία.
  • Διε­ρευ­νώ­νται οι οι­κο­νο­μι­κές σχέ­σεις και οι συ­ναλ­λα­γές με­τα­ξύ εμπλε­κό­με­νων νο­μι­κών και φυ­σι­κών προ­σώ­πων στην Ελ­λά­δα και το εξω­τε­ρι­κό.

Στο επί­κε­ντρο σα­ρω­τι­κών ελέγ­χων της ΑΑΔΕ έχουν μπει οι «χα­μη­λές πτή­σεις» ελι­κο­πτέ­ρων στη νη­σιω­τι­κή Ελ­λά­δα, σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της Ανε­ξάρ­τη­της Αρχής Δη­μο­σί­ων Εσό­δων.

Με αφορ­μή δη­μο­σιεύ­μα­τα που αφο­ρούν προ­σγειώ­σεις ελι­κο­πτέ­ρων σε μη αδειο­δο­τη­μέ­νους χώ­ρους στα νησιά, οι ελεγ­κτές της γε­νι­κής διεύ­θυν­σης Δυ­νά­με­ων Ελέγ­χου Οι­κο­νο­μι­κών Συ­ναλ­λα­γών (ΔΕΟΣ) της ΑΑΔΕ ξε­κί­νη­σαν εντα­τι­κούς ελέγ­χους για την κα­το­χή και δια­χεί­ρι­ση των πτη­τι­κών μέσων, αλλά και για την εκ­πλή­ρω­ση των φο­ρο­λο­γι­κών υπο­χρε­ώ­σε­ων των εται­ρειών που τα εκ­με­ταλ­λεύ­ο­νται.

Κατά τη διάρ­κεια της έρευ­νας, αξιο­ποι­ή­θη­καν στοι­χεία από την Υπη­ρε­σία Πο­λι­τι­κής Αε­ρο­πο­ρί­ας, ενώ ζη­τή­θη­κε και η διοι­κη­τι­κή συν­δρο­μή χώρας της ΕΕ για την πα­ρο­χή πρό­σθε­των πλη­ρο­φο­ριών.

Σύμ­φω­να με τα ευ­ρή­μα­τα, ελι­κό­πτε­ρο ελ­λη­νι­κού νηο­λο­γί­ου που προ­σγειώ­θη­κε πρό­σφα­τα σε νησί των Κυ­κλά­δων, ανή­κει σε κυ­πρια­κή εται­ρεία. Ως φε­ρό­με­νος μι­σθω­τής στην Ελ­λά­δα εμ­φα­νί­ζε­ται μη κερ­δο­σκο­πι­κό σω­μα­τείο, ενώ η εκ­με­ταλ­λεύ­τρια εται­ρεία έχει ως αντι­κεί­με­νο τις αε­ρο­πο­ρι­κές με­τα­φο­ρές και την εκ­παί­δευ­ση πι­λό­των, με έδρα αε­ρο­δρό­μιο της Ατ­τι­κής.

Οι ελεγ­κτές της ΔΕΟΣ προ­χώ­ρη­σαν σε εκτε­τα­μέ­νες δια­σταυ­ρώ­σεις μέσω των βά­σε­ων δε­δο­μέ­νων και των ψη­φια­κών συ­στη­μά­των της ΑΑΔΕ. Από τον έλεγ­χο δια­πι­στώ­θη­κε ανα­ντι­στοι­χία με­τα­ξύ της πραγ­μα­τι­κής χρή­σης του ελι­κο­πτέ­ρου (μί­σθω­ση σε τρί­τους) και της έκ­δο­σης των σχε­τι­κών φο­ρο­λο­γι­κών πα­ρα­στα­τι­κών, γε­γο­νός που οδή­γη­σε στον εντο­πι­σμό φο­ρο­λο­γι­κών πα­ρα­βά­σε­ων άνω των 300.000 ευρώ.

Πα­ράλ­λη­λα, διε­ρευ­νά­ται το ύψος της φο­ρο­δια­φυ­γής και των προ­στί­μων που προ­κύ­πτουν από τη χρήση του ελι­κο­πτέ­ρου για κερ­δο­σκο­πι­κούς σκο­πούς.

Την ίδια στιγ­μή, οι ελεγ­κτές εξε­τά­ζουν υπό­θε­ση προ­σγεί­ω­σης ελι­κο­πτέ­ρου αυ­στρια­κού νηο­λο­γί­ου σε νησί του Αρ­γο­σα­ρω­νι­κού. Το ελι­κό­πτε­ρο ανή­κει σε αυ­στρια­κή εται­ρεία, με εκ­με­ταλ­λεύ­τρια εται­ρεία που έχει έδρα σε πε­ριο­χή της Ατ­τι­κής.

Στο επί­κε­ντρο των ελέγ­χων βρί­σκε­ται η διε­ρεύ­νη­ση της πραγ­μα­τι­κής φύσης των συ­ναλ­λα­γών και των πα­ρε­χό­με­νων υπη­ρε­σιών, των οι­κο­νο­μι­κών σχέ­σε­ων με­τα­ξύ των εμπλε­κό­με­νων μερών και της τή­ρη­σης των φο­ρο­λο­γι­κών υπο­χρε­ώ­σε­ων. Ήδη, μόνο για τον Αύ­γου­στο, η συ­γκε­κρι­μέ­νη εται­ρεία απέ­κρυ­ψε ΦΠΑ ύψους 25.000 ευρώ.

Πα­ράλ­λη­λα, πραγ­μα­το­ποιεί­ται δια­σταύ­ρω­ση όλων των δια­θέ­σι­μων στοι­χεί­ων και αξιο­λό­γη­ση των συ­ναλ­λα­κτι­κών και συμ­βα­τι­κών σχέ­σε­ων με­τα­ξύ των εμπλε­κό­με­νων νο­μι­κών και φυ­σι­κών προ­σώ­πων στην Ελ­λά­δα και το εξω­τε­ρι­κό.

Πηγή:

το επί­κε­ντρο σα­ρω­τι­κών ελέγ­χων της ΑΑΔΕ έχουν μπει οι «χα­μη­λές πτή­σεις» ελι­κο­πτέ­ρων στη νη­σιω­τι­κή Ελ­λά­δα, σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της Ανε­ξάρ­τη­της Αρχής Δη­μο­σί­ων Εσό­δων.

Με αφορ­μή δη­μο­σιεύ­μα­τα που αφο­ρούν προ­σγειώ­σεις ελι­κο­πτέ­ρων σε μη αδειο­δο­τη­μέ­νους χώ­ρους στα νησιά, οι ελεγ­κτές της γε­νι­κής διεύ­θυν­σης Δυ­νά­με­ων Ελέγ­χου Οι­κο­νο­μι­κών Συ­ναλ­λα­γών (ΔΕΟΣ) της ΑΑΔΕ ξε­κί­νη­σαν εντα­τι­κούς ελέγ­χους για την κα­το­χή και δια­χεί­ρι­ση των πτη­τι­κών μέσων, αλλά και για την εκ­πλή­ρω­ση των φο­ρο­λο­γι­κών υπο­χρε­ώ­σε­ων των εται­ρειών που τα εκ­με­ταλ­λεύ­ο­νται.

Κατά τη διάρ­κεια της έρευ­νας, αξιο­ποι­ή­θη­καν στοι­χεία από την Υπη­ρε­σία Πο­λι­τι­κής Αε­ρο­πο­ρί­ας, ενώ ζη­τή­θη­κε και η διοι­κη­τι­κή συν­δρο­μή χώρας της ΕΕ για την πα­ρο­χή πρό­σθε­των πλη­ρο­φο­ριών.

Πηγή: tanea.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.